Princesa Kate tretjič rodila. Preberite nekaj njenih misli o materinstvu, ki lahko nagovorijo prav vsako mamo

Eva Strajnar
Torek, 24. april 2018, 9:22
Image
Tretji otrok za princa Williama in princeso Kate
Žena britanskega prestolonaslednika William, princesa Kate Middleton, je včeraj, 23. aprila 2018, še tretjič rodila. Prvorojenec in prestolonaslednik George ter drugorojenka Charlotte sta dobila bratca – njegovo ime pa še ni znano.

Deček se je rodil prav na god svetega Jurija, zavetnika Angležev, kar se je zdelo mnogim še posebej imenitno.

Čeprav se je nekaj časa govorilo, da si Kate želi roditi doma, sta se z možem odločila za porod v porodnišnici, ki pa jo je Kate z dojenčkom zapustila že po šestih urah.

Princesa Kate je s svojo pristnostjo in pozitivnim odnosom do materinstva čedalje bolj priljubljena, zato so njene izjave lahko v veliko podporo mnogim materam. Preproste izjave, ki jih je izrekla ob različnih priložnostih, odkrivajo globino njenega materinstva in so spodbudne prav za vsako mamo in tudi za vsakega očeta. Pustimo se jim nagovoriti ob priložnosti rojstva njenega tretjega otroka.

1. O tem, da se lahko v materinstvu počutimo osamljene

»Včasih se lahko počutimo osamljene in izolirane. Ampak v resnici je mnogo takšnih mamic in dobro se je povezati z njimi,« je povedala Kate ob priložnosti, ko je spoznala ustanovitelja aplikacije Mush, ki pomaga novim mamicam, da se med seboj spoznajo in povežejo. In premagajo osamljenost, ki jih morda teži. »Kdaj pa kdaj se kot mati počutiš osamljeno. Ampak nisi sama, čeprav se morda kdaj tako zdi,« je dodala.

2. O tem, da je za vsako prvorodko materinstvo velika sprememba

»Nič vas ne more resnično pripraviti na čustveno izkušnjo, ko postaneš mati. Toliko mešanih, zapletenih občutkov; od navdušenja, smeha, do težav in zaskrbljenosti. Vse pomešano med seboj. Tvoja dotedanja identiteta se v hipu spremeni. Od tega, ko si kot posameznik skrbel sam zase, do tega, da na prvo mesto postaviš otroka.«

3. O tem, zakaj je pomembno je poslušati otroka

»Predstavljajte si, da bi vsak poslušal in pomagal vsaj enemu otroku, ki potrebuje biti slišan, ki potrebuje, da ga spoštujemo in potrebuje, da ga ljubimo – lahko bi naredili ogromno spremembo v celi generaciji.«

4. O predsodkih, zaradi katerih starši ne prosijo za pomoč zase ali za svoje otroke

»Okoli tretjina staršev se še vedno obremenjuje s tem, da ne bi izpadli kot slaba mati ali slab oče, sploh če ima njihov otrok težave z duševnim zdravjem. Ampak starševstvo je že samo po sebi težko. Zato ne pustimo, da bi nam predsodki preprečili, da bi prosili za pomoč, ki jo potrebujemo zase in za naše otroke.«

5. O vrednotah, ki jih želi posredovati otrokom

»Starši so me naučili, kako pomembne so vrednote kot prijaznost, spoštovanje in resnicoljubnost. Zavedam se, kako so te osnovne vrednote vplivale na moje življenje. Zato se z Williamom trudiva učiti najine otroke, kako pomembne so vse te stvari tudi medtem ko odraščajo. Zame so te vrednote enako pomembne kot matematika ali šport,« je vojvodinja Kate povedala med obiskom v eni izmed osnovnih šol v Londonu.

Povzeto po: people.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.