Kje naj dobim "3-5 letne izkušnje"?

Piše: Ana Vidic
Torek, 2. september 2014, 5:57
Image
brez dela
Trenutno sem brezposelna in ponovno iščem službo po razpisih in raznih objavah. Pri tem sta mi v oči padli dve podrobnosti.

Ko smo se odločali, na kateri šoli se bomo izobraževali, so v zvezde kovali gimnazije in kasneje nadaljevanje šolanja na fakultetah. Danes pa, ko iščem službo, potrebujejo: elektrotehnike, frizerje, peke, tesarje, ključavničarje, varilce, šivilje in hišnike.Prva je, da z univerzitetno izobrazbo iščejo tako malo ljudi. Ko smo se odločali, na kateri šoli se bomo izobraževali, so v zvezde kovali gimnazije in kasneje nadaljevanje šolanja na fakultetah. Danes pa, ko iščem službo, potrebujejo: elektrotehnike, frizerje, peke, tesarje, ključavničarje, varilce, šivilje in hišnike. Skratka poklicno izobrazbo, usmerjeno v vse prej kot splošno smer gimnazije. Poklici, v katerih bi resno uživala, a so z mojo izobrazbo nedostopni. Z izkušnjami in malo uvajanja bi še šlo, a se zatakne pri stopnji izobrazbe. Je previsoka!

Dve leti ne štejeta ...

In tu sem pri drugi stvari, ki mi je padla v oči. Sem takorekoč na začetku »poklicne kariere«. Nisem več iskalka prve zaposlitve, ker sem bila slabi dve leti že redno zaposlena, pa vendar, ti dve leti sta bili tako kratki, da je postopek enak, kot da iščem še prvo službo.

Ko se prebijam skozi pogoje zaposlovanja, berem in iščem možnosti in luknje, kjer bi ustrezala s svojim profilom. Če se prebijem skozi prvo sito »izobrazbe, znanj in kompetenc«, sem na dobri poti. Z veseljem preberem, kaj pričakujejo od novozaposlenega, si predstavljam, da bi z veseljem bila vestna, natančna, željna novih izzivov, ustvarjalna in delavna, rada delala v timu in bila željna napredovanja. Vse pa me hitro ustavi, ko preberem pogoj: Zahtevane 3-5 letne izkušnje. In se lahko hitro poslovim od delovnega mesta.

Kdaj se bo našel čas za posredovanje izkušenj?

In kako naj si naberem te tako nenadomestljive 3-5 letne izkušnje, če pa me nihče ne zaposli? Začaran krog.Ugotavljam, da bi vsi delodajalaci radi imeli čim manj opravka z zaposlenimi. Nihče ne želi vložiti denarja, časa, svojih moči v mlad kader, ki ga je treba šele uvesti na delovno mesto. Vsak želi hiter, čimprejšen zagon delovne sile, da se nikjer, sploh pa na dobičku, ne bi poznala luknja ali kakršna koli motnja ob menjavi delavca. In kako naj si naberem te tako nenadomestljive 3-5 letne izkušnje, če pa me nihče ne zaposli? Začaran krog. In smo zopet tam, ko starejši omagujejo na delovnih mestih sicer z bogatimi izkušnjami, ki bi jih lahko posredovali naprej, mladi na višku svojih moči pa ne dobimo zaposlitve, ker nimamo »3-5 letnih izkušenj«. Vsi s tako opevanimi izkušnjami bodo šli slej ko prej v pokoj. Se bo takrat našel čas in denar za uvajanje na delovno mesto?

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.