V skupnosti družin Iskreni prvič odpiramo vrata vsem, ki bi se nam radi pridružili

Thumbnail

Verjetno poznate tisti neprijeten občutek, ko po prebrani knjigi, ki daje odgovore na veliko vprašanj o odnosu z možem/ženo ali ponuja dobre vzgojne metode, le-te poskušate vpeljati v vaš družinski vsakdan in ugotovite, da v vaši družini ne delujejo, ampak se podirajo kot domine.

Morda ste se že zalotili pri razmišljanju, da bi postali majhni kot muha in odleteli h kakšni družini na obisk ter pogledali, kako stvari pri njih delujejo. Iz izkušnje naj vam povem, da nobena metoda ne deluje vedno in povsod. Vsaka družina se srečuje s svojimi stiskami in nemočjo, kot tudi s svojimi praznovanji in radostjo.

Meddružinska podpora in opora v vseh življenjskih situacijah

A vsaka družina nima možnosti svojih dilem, nemoči, strahov, radosti, dobrih spoznanj in veselja deliti z drugimi družinami. Skupnost Iskreni je dobra priložnost, da svoji družini omogočite preventivno okolje, ki bo omogočalo tako rast v zakonu in starševstvu kot tudi rast v veri in ne nazadnje družbeni aganžma na področjih, ki krepijo družinsko življenje.V skupnosti Iskreni imamo to milost in blagoslov, da smo si družine v medsebojno oporo v vseh življenjskih situacijah. Seveda v mejah avtonomije in svobode, kot ju vsaka družina sama določa. Tega privilegija ne želimo zadržati le za peščico družin, ampak ga privoščimo vsaki družini. Vsaki, ki želi raziskati, ali bi bila skupnost Iskreni primeren prostor razvoja tudi zanje.

V naši mladi skupnost družin Iskreni, smo se do sedaj širili z osebnim povabilom. Tokrat smo prvič začutili, da lahko vabimo tudi širše preko portala iskreni.net. S prenovo portala ste in boste našo skupnost tudi v prihodnosti lahko spoznavali. Tokrat vabimo na pot spoznavanja in življenja v skupnosti Iskreni vse družine, ki si želijo deliti svoje življenje z drugimi družinami in se med seboj povezati v skupnih vrednotah ter biti priče evangeljskega življenja v svetu.

Kvas in sol na področju družine

Kljub temu, da je od ustanovitve skupnosti Iskreni mineva (šele) peto leto, smo že prestali kakšen vihar. To so bile učne izkušnje, ki so nas obogatile za nova spoznanja in bi jih sedaj radi predali naprej, novim (mlajšim) generacijam. Dejstvo je, da želimo mnogi starši vplivati na to, kako in v kakšnem okolju bo naš otrok odraščal in katere vrednote bi mu želeli privzgojiti. Hkrati se zavedamo, da ni dovolj pasivno čakati, da bodo drugi prekvasili družbo.

V skupnosti Iskreni se trudimo biti kvas in sol na področju družine in zato aktivno gradimo družbo varnosti, svobode govora, pristno življenje v skladu z evangeljskimi vrednotami, ob hkratni odprtosti za dialoškost ter s sprejemanjem lastne grešnosti in šibkosti. Ustvarjamo pa tudi priložnosti, da se lahko skupaj veselimo in praznujemo dar naših družin.

Skupnost Iskreni je dobra priložnost, da svoji družini omogočite preventivno okolje, ki bo omogočalo tako rast v zakonu in starševstvu kot tudi rast v veri in ne nazadnje družbeni aganžma na področjih, ki krepijo družinsko življenje. Izkušnja pravi, da smo mnogo močnejši v prizadevanju za ohranitev družine, če se poleg lastnega truda v družini, povežemo še v skupnost. Člani skupnosti Iskreni lahko potrdimo, da skupnost zelo celostno odgovarja na potrebe družine.

Veseli vas bomo!

Verjamete v seksualno zvestobo? Verjamete, da niste edini starši, ki se v veselju in ljubezni trudijo aktivno živeti s svojimi otroki tudi na področju vere? Verjamete, da se še kdo daruje in se sprašuje kako in  komu dati desetino? Se veselite izzivov, ki jih prinesejo odnosi z drugimi ljudmi in nam prebujajo spoznanja o sebi? Če ste pritrdili kateremu od navedenih vprašanj vas vabimo, da se priključite prvemu letu spoznavanja življenja v skupnosti. Želimo si, da svojo poklicanost vstopanja v skupnost tudi finančno ovrednotite. Tako kot člani skupnosti Iskreni vsako leto prispevamo priporočen prispevek za programsko vsebino v skupnosti, boste tudi vi povabljeni, da ob vstopanju v skupnost poravnate letni prispevek za vsebino, ki jo boste v zameno prejeli.

Veseli vas bomo, ne bojte se! Vaše dodatna vprašanja in prijave pričakujemo na [email protected].

Vaša odločitev za skupnost bo pomembno vplivala na prihodnost naše skupnosti Iskreni in tudi na pozitivno vzdušje za družine v Sloveniji. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 3. 1. 2019.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.