Aktivnosti na snegu

Mrzli jesenski dnevi so postali naš vsakdan, otroci pa že nestrpno čakajo na prvi snežinke in veselje na snegu. Že sedaj pa vam ponujamo nekaj idej, kako aktivno preživeti zasnežene zimske dni.

 family9

1. Snežne skulpture. Snežaka zna narediti vsak. Pokažite nekaj kreativnosti in izdelajte kaj drugega. Npr. izdelajte sneženo smreko in jo okrasite z lučkami. Takšen sneženi okras bo kot nalašč ob prihajajočih božičnih praznikih.

winter1

2. Risanje na snegu. Za risanje lahko uporabite različne materiale: npr. napolnite prazne pršilnike z barvami in »nasprejate« svoje najljubše motive. Lahko pa za ustvarjanje uporabite bolj naravne materiale: npr. storže, veje, kamne, zimzeleno listje, zemljo, semena. Bodite ustvarjalni.

 

winter4


3. Ledeni okraski. Narežite pomaranče, pripravite borove vejice in druge naravne okraske ter jih položite v primerno posodo. Nato nalijte vodo, vanjo vsaj do polovice potopite tudi vrvice in posodo postavite na mraz, da zamrzne. Zamrznjen okrasek odstranite iz posode in ga obesite na drevo.

winter3

4. Drsalna steza. Izberite hrib s primerno klančino in začrtajte drsalno stezo. Po njej se lahko spuščate s sankami, napihnjenimi zračnicami ali kar po riti.

winter5

5. Mini golf na snegu. Postavite progo, napravite luknje, jih označite z barvo ter dodajte nenavadne ovire: skakalnica, tobogan, bazenček, obroči, predor skozi snežaka.

winter6

6. Družinska smučarija. Udeležite se aktivnih družinskih počitnic na Kopah, kjer boste poleg smučarije deležni se pestrega programa za vso družino, ki ga za vas pripravljamo na iskreni.net. Več na http://kope.iskreni.net/

5.0
4 glasovi
 
Za komentiranje se prijavite.