Pogosta vprašanja

Splošna pogosta vprašanja (pogosta vprašanja po specifičnih programih se nahajajo v nadaljevanju strani).

Oblikovali smo socialni sklad, ki je namenjen vsem, ki so se znašli v finančni stiski. Del kotizacije tako pokrijemo vsem, ki so se znašli v hudi stiski in nas prosijo za pomoč. Več informacij dobite tukaj.

ZAZRITA SI V OČI

Udeležba na programu ni obvezna. Zase vzamete tisto, kar vama ustreza!

Dojenčki, ki jih še ne morete oddati v varstvo, so seveda dobrodošli. Še zlasti če so stari le nekaj mesecev, so lahko z vami tudi na predavanjih. Če pa so vajini otroci večji, vama priporočamo, da na vikend prideta sama, da si bosta zares lahko vzela čas samo za vaju.

Seminar je namenjen parom - poročenim in neporočenim. Vsem, ne glede na to, koliko časa že hodite po skupni poti - če ste sveže zaljubljeni ali pa se skupni čas šteje v desetletjih.

E-priprava na zakon

Da. E-priprava je uradno priznana kot ena izmed priprav na cerkveno poroko, tako da jo lahko uveljavita pri prijavi na poroko kjerkoli v Sloveniji.

V tem primeru lahko dobita potrdilo pred koncem e-priprave, vendar le po opravljenem vikendu. Če se bosta prijavila na poroko pred vikendom, se dogovorita, da bosta potrdilo prinesla takoj, ko ga bosta dobila.

Po registraciji na www.iskreni.net vaju vključimo v forum zaprtega tipa – to pomeni, da prispevke lahko berejo samo tisti pari, ki so vključeni v internetno skupino in voditelji (zakonski par in duhovni spremljevalec). Vsak petek dobita novo e-gradivo, na podlagi katerega opravita pogovor v paru in včasih tudi osebno delo. Po pogovoru napišeta prispevek na forum in tako izkušnjo podelita z drugimi pari v skupini. V pogovoru sodelujejo tudi voditelji. Na začetku se skupina sreča na spoznavnem srečanju, na koncu e-priprave pa doživi skupni vikend.

Seveda! V e-pripravi so doslej sodelovali fantje in dekleta različnih narodov: hrvaškega, španskega, italijanskega, francoskega, nizozemskega, malteškega, angleškega ... Ključni del komunikacije se pri e-pripravi tako ali tako dogaja med vama. Kdor ne zna slovensko, lahko na forum piše v angleškem jeziku ali pa njegov fant / njegova punca poskrbi za prevod v slovenščino.

E-priprava na zakon je tako dobro obiskana tudi zaradi tega, ker se ve, da je skupina in vodstvo (duhovnik, voditeljski par) zelo odprta in sprejemajoča. Teme, ki jih dobita za pogovor so zelo univerzalne, seveda pa temeljijo na krščanskem pogledu na človeka. Koliko se bosta poglobila v posamezne teme, pa je seveda v prvi vrsti odvisno od vaju.

Dojenčki, ki še ne morejo biti ločeni od staršev, so na naših programih seveda vedno dobrodošli. Če pa imata starejše otroke, jih seveda lahko tudi pripeljeta s sabo. Vendar v tem primeru svetujemo, da z vama pride nekdo, ki jih bo čuval med programom. Varuške lahko tudi prespijo; nastanitev in prehrano si plačajo neposredno na lokaciji. Nam pa sporočite število oseb, ki pridejo z vami (število in starost otrok ter varstvo). E-priprava brez vikenda žal ni mogoča.

E-priprava ima obsežnejši program kot druge priprave na zakon. Edina v Sloveniji ponuja vikend s celotno penzionsko oskrbo, ki je vključena v ceno. Dejanski strošek e-priprave je precej večji kot je cena e-priprave. Razliko do dejanskih stroškov Zavod iskreni.net pokriva s pomočjo donatorjev iskreni.net. Voditelji e-priprave sodelujejo kot prostovoljci.