Dni

Ur

minut

sekund

Kako biti otroku sočuten in odločen starš

Seminar za starše otrok do 10. leta starosti

  • datum bo znan kmalu
  • Uveljavljen seminar za starše otrok
image

Otroci nas v vsem posnemajo. Tudi v vedenju do sebe in drugih. Če imamo otroka radi in se na njegove potrebe odzivamo prijazno in sočutno ter mu zrcalimo njegova doživljanja, se bo otrok naučil, da je vreden spoštovanja, prepoznal bo svoje lastne potrebe ter razvil sposobnost zaznavanja čustev, misli in meja drugega. Ko starš pri sebi prepozna, kaj ga vznemirja in ga spravi v stisko, kdaj in zakaj se pojavijo določeni občutki ob otroku, lahko bolj samozavestno in mirno predstavi svoja pričakovanja ter otroku postavi meje. Na seminarju bomo skupaj odkrivali lepote in stiske materinstva in očetovstva ter se spraševali o otrokovih razvojnih potrebah, saj si želimo, da bi bil otrok varno navezan in bi postal vedno bolj odgovoren in samostojen.

KDAJ?

datum bo znan kmalu

Kje?

lokacija bo znana naknadno

ZA KOGA?

Za starše otrok do 10. leta starosti

  • Vloga mame in očeta
  • Varna navezanost
  • Stik z otrokom
  • Postavljanje meja
image

Seminar sočutnega starševstva je oblikovan z namenom, da starši začutijo sebe in prepoznajo svoje željene drže v odnosu do svojih otrok.

Sočutno starševstvo je naravno starševstvo in temelji na odnosu in sočutju ter nima povezave s permisivno ali avtoritativno vzgojo. Pri sočutnem starševstvu otroku postavimo meje, ki jih prepoznamo kot nujne in potrebne.

Sočutno starševstvo ni razpuščeno oz. zanemarjeno starševstvo. Terja, da tako mama kot oče vzameta svojo vlogo zares. Otrok prepozna avtoriteto starša, ta pa ne zraste iz strahu, temveč iz spoštovanja. Otrok namreč začuti, da se je starš vživel vanj in se ustrezno odzval, zato mu ni težko slediti oz. denimo opraviti zanj neljubo nalogo (pospravljanje, čiščenje …). Pri sočutnem starševstvu velja ničelna toleranca do nasilja.

Seminar vodijo ...

Janja in Primož Grilc

poročena 15 let, starša 5 otrok

Maja in Igor Vovk

poročena 14 let, starša 4 otrok

Kaj menijo udeleženci seminarja sočutnega starševstva?

en starš

160 eur na osebo

oba starša

147,5 na osebo

Pogosta vprašanja

Otroci, ki se še dojijo, so lahko ves čas s starši na seminarju. Varstvo za starejše otroke ni organizirano, saj je vikend za starše intenziven. Zato je priporočljivo, da varstvo otrok uredite doma. Možno pa je, da koga za varstvo pripeljete s seboj (ob prijavi nas o tem obvestite).

Oblikovali smo socialni sklad, ki je namenjen vsem, ki so se znašli v finančni stiski. Del kotizacije tako pokrijemo vsem, ki so se znašli v hudi stiski in nas prosijo za pomoč. Več informacij dobite na [email protected]