Vikend Zazrita si v oči: Vrhunsko za odnos, dušo in telo!

Vikend Zazrita si v oči: Vrhunsko za odnos, dušo in telo!

Posted on By 24366

Ko sem v petek popoldne oddala otroke v varstvo in se usedla v avto, sem najprej na ves glas zavriskala, si zavrtela glasbo in se potopila v željo, ki sem jo imela za vikend pred seboj: naspati se!

Kadar je človek v tako kroničnem pomanjkanju zadovoljitve osnovne potrebe – spanja, kot sva z možem ob najinih nespečnežih v zadnjih letih, težko hrepeni po višjih ciljih.

In tako sva na vikend Zazrita si v oči odšla z drobnim pričakovanjem, da si nama bo skozi velike podočnjake vendarle uspelo prebiti do duše drug drugega.

Toda že ob koncu prvega, petkovega večera, sva vedela, da naju bo vikend obogatil za veliko več kot le za dvojno dozo neprekinjenega osemurnega spanca! Po spodbudnem uvodu p. Andraža Arkota, po dobri večerji ob kozarcu vina in po popolni izbiri filma v miru petkove noči sva se že lahko videla, zagledala in začutila. Pred nama pa je bil še ves vikend!

JAZ SPREJMEM TEBE …

Rdeča nit, ki je povezovala vikend, je bila poročna zaobljuba. 24 parov udeležencev smo si jo izrekli različno dolgo nazaj – od dveh do devetintrideset let je minilo, ko smo v poročnih oblekah stali drug drugemu naproti in si z vso romantičnostjo predstavljali življenje pred nami.

Nikomur izmed nas pa se niti sanjalo ni, kaj bo pomenilo ostati zvest v sreči in nesreči, bolezni in zdravju in kaj bo pomenilo spoštovati in ljubiti vsak dan sproti.

DRAGOCENA PRIČEVANJA IN ČAS SAMO ZA NAJU

Dragocena pričevanja zakoncev Lenart in Škoberne in uvodne ter zaključne misli p. Andraža so povsem nevsiljivo, a hkrati zelo močno potrkali na naše misli, rane in vsakdanje boje.

Odpirala so se vprašanja in nanje so se iskali odgovori – med sprehodom okoli v meglice zavitega jezera, v savnah, v bazenu, ob po dolgem času v miru popiti kavi v dvoje …

SPOMIN NA POROČNI VEČER …

Romantično sobotno večerjo s penino in plesom sva doživljala kot poročni večer – ko se poln upanja in razčiščenih stvari podajaš v prihodnost, za katero sicer pojma nimaš, kaj bo prinesla, imaš pa zanjo na zalogi veliko energije in upanja.

… IN ZNOVA IZREČENI »DA«

Vikend se je zaključil s sveto mašo, v kateri so se vsi pogovori v dvoje in vse na novo zastavljene sanje združili v obnovitvi poročne zaobljube. Ko si v enem prostoru toliko zakoncev obljubi, da se bo trudilo drug za drugega, je nemogoče, da se ne bi zasvetilo vsaj nekaj solz tu pa tam.

Vikend Zazrita si v oči bi tako lahko opisala kot popolno kombinacijo vsega, kar se potrebuje za regeneracijo odnosa, duše in telesa. Priporočila bi ga vsakomur. Vrhunska zadeva!

Voditelji zadnjega Valentinovega Zazrita si v oči.

Članek je bil objavljen na iskreni.net, povezava: tukaj.

Comments are closed.