Poročeni smo z »dražilom« (video)

»Ti si kriva, ker si to povzročila v meni,« pogosto zvenijo besede jeznega in vznemirjenega sokazonca, ki loputa z vrati ali vrže nekaj po tleh.

Pa je druga oseba res kriva za takšen izbruh jeze?

Tudi tokrat sta se zakonca Luka in Mirjam Mavrič, voditelja tečaja Ljubezen in spoštovanje, dotaknila zelo pomembnega dejstva, ki ga mnogi pari zelo pozno spoznajo v svojem zakonu: »Moj odziv je moja odgovornost«.

V tokratni oddaji IskreniPlus z zakoncema Mavrič boste tako izvedeli:

  • Kaj se lahko naučimo iz prispodobe »školjka, pesek in oko«?
  • Kaj prezir, kuhanje mule, grobo obnašanje ali intenzivno prepiranje govorijo o posamezniku? Bi nekdo drug na podobno situacijo, ki me je prizadela ali spravila v slabo voljo, odreagiral drugače?
  • Zakaj vse te negativne reakcije doletijo ravno človeka, za katerega vemo, da nam v osnovi želi dobro? Zakaj je on ali ona naše »dražilo?« Ker je najbolj pri roki?
  • Obstaja pot, da zakonca svoja čustva (vključno z vsemi negativnimi odzivi) sprejmeta kot del sebe in si jih začeta lastniniti ter postaviti na mesta, kamor sodijo?
  • Kaj se zgodi, ko si upata prositi drug drugega za pomoč? Kako je lahko ranljivost najlepše darilo, ki si ga zakonca podarita med seboj?

Zakonca Mavrič povedanemu dodajata primere iz vsakdanjega življenja, hkrati pa prinašata veselo sporočilo, ki je odrešujoče tako za vsakega zakonca posebej kot za njun skupni zakon.

Oddaja je na voljo vsem našim naročnikom. Digitalno naročnino, s katero dostopate do vseh zaklenjenih vsebin na portalih Iskreni in Domovina, lahko sklenete po poletni akcijski ceni, za le 4,90 evra na mesec!

Oglejte si kratek video napovednik: