Zakaj se pripraviti na poroko?

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 18. oktober 2014, 10:20
Image
priprava na zakon

»Je priprava na zakon samo papir ali pomeni kaj več?« se mnogi sprašujejo pari, ki se pripravljajo na poroko. In odgovor? Da, nekaj več je – če si par seveda tega želi.

Priprava na zakon je namenjena temu, da se par pripravi tako na zakrament zakona kot na posledično življenje po poroki. E-priprava na zakon, ki jo pripravljamo na iskreni.net, vama omogoča, da si v trimesečnem procesu res vzameta čas zase in za vajin odnos in da se v pogovoru dotakneta stvari, s katerimi se bosta srečevala v zakonu. Hkrati pa bosta na vikendu vse te teme poglobila, osmislila in postavila v kontekst poročne obljube.

Kako poteka e-priprava na zakon? 

Prijavljeni pari boste razdeljeni v manjše skupine; vsako skupino vodijo zakonski par in duhovni spremljevalec. »Srečevali« se bomo na forumu zaprtega tipa: vsak petek bosta dobila novo e-gradivo na določeno temo, na podlagi katerega se bosta pogovorila. Po pogovoru bo vsak od vaju napisal prispevek na forum (vajine prispevke bodo lahko videli le člani vajine skupine) in tako svoje razmišljanje podelila z drugimi pari v skupini (v pogovoru sodelujejo tudi voditelji). Po nekaj temah se boste pari srečali tudi v živo na spoznavnem srečanju. Tri tedne pred koncem e-priprave pa bo potekal skupni vikend, za katerega udeleženci pravijo, da je zares močno doživetje. 

»S fantom sva se udeležila e-priprave na zakon in sva zelo navdušena. Spoznala sva se z različnimi pari - tako prek neta kot kasneje v živo. Teme so zelo obširne in koristne ter zajemajo vse vidike skupnega življenja - preteklost, sedanjost in prihodnost. Skupni vikend je kvalitetno pripravljen in lahko od njega veliko odneseš - tudi nova poznanstva :). Ta priprava te "prisili" v pogovor s partnerjem tudi o takih temah, ki se jih prej mogoče nista dotaknila in pomaga pri poglobitvi odnosa. Hkrati dobiš še veliko pomoči pri pripravi na sam poročni dan - materialni in duhovni.«

Katere vsebine obravnavamo v e-pripravi? 

V e-pripravi obravnavamo vsebine, ki so pomembne za samozavesten in miren vstop v zakon. O vsaki temi se bosta lahko mirno in brez hitenja pogovorila, hkrati pa bosta lahko črpala tudi iz izkušenj in razmišljanj ostalih parov v pripravi na zakon.  

Teme se dotikajo:

  • vajinega odnosa in dosedanje poti,  
  • vajinih družin,  
  • vajine različnosti in skupnega življenja, 
  • temeljnih vidikov poročne obljube, 
  • poročnega dne,  
  • teologije telesa,
  • metod za uravnavanje spočetij in
  • drugih zanimivih vsebin.  

Za jesenski termin na voljo še nekaj mest!

Jesenski termin se začne že 24. oktobra 2014 (traja do 31. januarja), vikend pa bo potekal od 9. do 11. januarja 2015 (v Hiši kruha, Sveti Duh pri Škofji Loki). Pari se bodo že na začetku e-priprave srečali tudi v živo. To srečanje bo potekalo v soboto, 22. novembra, v Ljubljani.

Kje se lahko prijavim? 

Vse ostale informacije ter prijavni obrazec najdete tej povezavi, na  voljo pa smo vam tudi na [email protected] ter 05 90 20 000. 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.