Več sto družin počne isto, mi pa še vedno ne razumemo vsega

Polonca Sokol
Torek, 24. november 2015, 5:49
Image
druzina55

Kaj počnejo te družine? Zvečer se vsedejo na kavč  in ugasnejo televizijo. Potem berejo, vse družine isto zgodbo. Potem se pogovarjajo – zelo podobne stvari. Zatem zmolijo in otroci se (bolj ali manj) mirno odpravijo spat. 

Na prvo adventno nedeljo bomo skupaj z zgodbo letošnje adventne akcije spet vstopili v vaše domove in vam poskusili prinesti vsebine, ki se vas bodo dotaknile. In ne le zgodbe; tudi čudovito pobarvanko, pa dejavnosti in teme za pogovore ter ideje za različne večerne molitve.

Načrtujemo. Želimo si. A vseeno je skrivnost.

Skrivnosti o tem, zakaj naša družinska adventna akcija vedno tako navduši, še nismo odkrili. Drži, tega si želimo in zato se trudimo. Načrtujemo. Se pogovarjamo.

A ker smo postali na iskreni.net že najstniki (stari smo 11 let) in imamo že nekaj izkušenj, se zavedamo, da vse to še ne prinese nujno sadov.

Pri adventni akciji pa čutimo sadove. Ker nam vi poveste, da ste si uspeli vsak večer (ali pa vsaj nekajkrat tedensko) vzeti čas zase, nam pošljete božično voščilo ali na koncu do potankosti izpolnite anketo, kjer ne skoparite ne s pohvalami ne s (spodbudnimi) kritikami.

Morda pa ...

Morda pa toliko družin uspe doživljati advent bolj intenzivno zato, ker je zgodba vsako leto čisto nova, napisana samo za vas?

Morda zato, ker ni samo plod moje domišlije, ampak me ob pisanju Nekdo izdatno navdihuje? Ali pa zato, ker ni rezultat dela enega posameznika, temveč za njo stoji skupina staršev, ki imamo različne družine, različne potrebe in se trudimo, da bi z adventno akcijo odgovorili na čimveč vaših potreb.

Kdo ustvarja?

Poleg moje malenkosti (žena, 1x mami) tudi Štefan (mož, 4x očka), ki me spodbuja in odlično motivira v pisanju, Katja (žena, 3x mami), ki s svojimi idejami dopolnjuje v delovni tabeli prostorčke »teme za pogovor«, »dejavnost«, »molitev«, Veronika (dijakinja), ki bo letošnjo zgodbo obogatila s prekrasnimi ilustracijami, Sabina (žena, 3x mami), ki se trudi, da bi informacija o družinski adventni akciji dosegla čimveč ljudi, Tilen (mož), ki bo v tehnično oporo pri objavah, in mnogi drugi, ki nas spodbujate, molite za nas in nam kakorkoli pomagate. 

Kdo ste sodelujoči?

Ko nastaja adventna akcija, imam do vas, drage družine, poseben »rešpekt«. Ker med vami ni družine, ki bi bila zadovoljna kar z vsako ponujeno vsebino. Ker znate konstruktivno pokomentirati. Podeliti dober predlog. Ker vas zmoti vejica. Ker se nam zalomi objava, pa že ob sedmih zjutraj dobimo opozorilo na mail: »Pobarvanka ne dela!« in tako zmoremo napako odpraviti še preden vas večina klikne na povezavo. Hvala vam!

On je z nami

Bog ve, zakaj smo blagoslovljeni s tako čudovitimi bralci. In le On zna

Bog ve, zakaj smo blagoslovljeni s tako čudovitimi bralci. In le On zna vabiti k sebi tudi po naših vsebinah.

Lepo je biti orodje v Njegovih rokah.

In danes zvečer bom spet tipkala ... Ne boste verjeli, ampak ko padem »not«, se ob pisanju pojavi tudi kurja polt, tiho hihitanje, solze ganjenosti in občutki sreče – odvisno od vsebine, ki se mi zapisuje.  

Če se še niste prijavili, pohitite. Z zgodbo o Petru Opeki in Najvo ter Tutzu začnemo že v nedeljo, ko boste prižgali prvo adventno svečko.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

PS: Naše poti do družin so omejene. Zagotovo poznate tudi prijatelje, ki bi jih adventna akcija razveseljevala, pa morda še ne berejo našega portala ali pa so spregledali povabilo v elektronskem predalu. Pomagajte razširiti povabilo. Povabite še svoje prijatelje (FB, TW, mail ali osebno)! Hvala! 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.