Rahločutno starševstvo v praksi

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Ponedeljek, 10. oktober 2011, 8:22
Image
mama38

"Želim si biti dobra mama in otroka vzgajati z razumevanjem in spoštovanjem, pa vendar ko se znajdem v situaciji, ko moram hitro ukrepati, enostavno ne znam reagirati drugače, kot sem bila sama vzgojena. Pa vem, da ne bi smela tako ravnati, a tega zavedanja ne znam prenesti v prakso."

"Na dojenčka se že lahko odzivam, ampak pri 1 letu pa moram že biti pozoren, sicer me bo kmalu začel vrteti okrog prsta."

"Pri enem otroku je rahločutna vzgoja delovala, zdaj ko imam tri otroke, pa se enostavno ne zmorem vsem posvetiti in z njimi diskutirati o tem, kaj je prav in kaj ne."

Se tudi vi soočate s podobnimi dilemami? Čutite, da je rahločutno starševstvo tisti pravi način stika z otrokom in njegove vzgoje, pa tega ne znate udejanjiti v praksi?

Vsak starš si globoko v sebi želi, da bi razumel svojega otroka, ga čutil v njegovem doživljanju in stiskah, ga podpiral in mu pomagal, da se umiri in zaupa vase. Hkrati pa želi, da bi se otrok v stiski vedno obrnil nanj, mu zaupal in bil hkrati pripravljen sprejemati omejitve, ki mu jih postavlja. Pri tem pa se srečujemo z različnimi izzivi, preizkušnjami, stiskami, ko ne vemo, kako se odzvati na otrokovo vedenje.  

Šoli rahločutnega starševstva, ki jo v Zavodu iskreni.net organiziramo v sodelovanju z družinsko in zakonsko terapevtko Andrejo Poljanec bomo govorili o tem, kako živeti rahločutno starševstvo v praksi.

Pridružite se nam! Več o Šoli za starše Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest (le še nekaj mest).

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

4. oktober 2019 ob 17.30

Ljubljana, Slovenj Gradec, Sveti duh, Nova Gorica, Maribor,
Cerklje na Gorenjskem