Povedali ste ...

Polonca Sokol
Sreda, 4. december 2013, 14:48
Image
adve

"Mogoče še prvi vtis ob adventni akciji (letos se je udeležujemo prvič) - včeraj zvečer smo prebrali samo zgodbico (ker smo imeli malo časa smo brali na hitro preko telefona in sploh nismo opazili, da je spodaj še predlog za izdelavo Malega volka, pa predlogi za razmišljanje cele družine in še para posebej ..."

"... Rada bi pohvalila res celosten/kvaliteten pristop, ki resnično pomaga pri uresničevanju želje, da bi družina naredila nekaj več v adventnem času zase, za rast in povezanost vseh. Upam, da nam volja ne bo uplahnila!"

Tako nam je že dan po prvi zgodbi sporočila Simona. Njenega prispevka smo se resnično razveselili!

Adventna akcija je že v polnem zagonu, pa vi? Je v vaši hiši tudi advent? Ali vam čas kar uhaja? Nič se ne sekirajte, še vedno se lahko prijavite v adventno akcijo in si utrgate večere zase.

Pol ure časa za družino zagotovo zmorete! Pomislite, koliko časa vam vzame računalnik, televizija, pomivanje posode, likanje oblačil ...

adv

Takole so pobarvanko prvi dan pobravali štirje bratci in sestrice. Bi se skoraj dalo razporediti po letih, kaj? :)

Z veseljem smo prebrali tudi sporočilo frančiškana brata Jakoba, ki sledi Frančiškovem zgledu. Takole je nam in vam zapisal:

"Sem vesel, da se trudite.

Tudi oseba sv. Frančiška je prava za advent. Božič je svetnika tako zaznamoval, da je iz želje, da bi ga doživel (mistika), postavil prve jaslice. V novorojenem je videl vzvišeno ponižnost, ki je že kazala na trpljenje in križ ter končno na evharistijo.

Naj bo milosten čas, ko pričakujemo Kralja, ki prihaja, z vsemi, ki vas berejo.

Kot Frančiškov brat pa bi se vam zahvalil, da širite Frančiškov duh v naši domovini.

Pax! br. Jakob"


francisek mv

V prvih dveh dneh smo izdelali Malega Volka in Frančiška, glavna junaka letošnje zgodbe.

Še ena mamica nam je pisala:

"Pozdravljeni.

Danes smo prejeli 1. zgodbo oz. spodbudo za adventni večer. Ob prižgani svečki in zgodbici je bil večer lep, miren.
Z veseljem bom poravnala članarino, prosim pa, če mi pri tem pomagate. ..."

 

Po prvem dnevu akcije smo prejeli tudi telefonski klic, ker je ena mamica potrebovala malo pomoči pri urejanju članarine in dostopa.

Sporočila nam je: "Zdaj, ko smo prebrali prvi dan, smo zelo navdušeni! Vemo, da brez te akcije ne bo šlo!"

druzina

Takole sva s hčerko naredili našo družino in opravili včerajšnjo nalogo.

Za konec moramo zapisati še spodbudo, ki jo je zapisal frančiškan br. Andraž Arko:

"Letošnja adventna akcija "iskrenih" na svež nači prinaša življenjsko zgodbo Frančiška Asiškega skozi oči fiktivnega lika - dečka z imenom Mali Volk. Bolj kot samo Frančiškovo življenje nam zgodbe prinašajo svetnikov pogled na svet, še bolj kot to pa izpostavljajo njegov odnos do Boga, do ljudi, do sebe in do stvarstva. Naj nas v adventnem času, ki je namenjen pričakujočemu odpiranju Gospodu ter drug drugemu, izzivalna vedoželjnost Malega Volka skupaj s Frančiškom vodi bliže - še posebej k Bogu in našim najbližjim.

Vse dobro.

p. Andraž"


wp

Mali volk je inspiracija tudi za zgodnje opismenjevanje po metodi Montessori. :)

 

Adventna akcija je del članskih vsebin na portalu PLUS.iskreni.net. Kljub temu bo še do ponedeljka BREZPLAČNA in jo lahko preizkusite s prijavo na povezavi: https://www.iskreni.net/prijava-advent.

Vse, ki se prijavite in vam je akcija všeč, vabimo, da uredite tudi registracijo. Če plačila članarine nimate izvedenga, vas bomo po preteku brezplačnih dni prijazno povabili k plačilu.

ZA DRUŽINE V STISKI:

Če ste se znašli v finančni stiski, nam na elektronski naslov info@iskreni.net pošiljite opis svoje situacije. Prosimo vas za iskrenost. Za družine, kjer bomo presodili, da je opis situacije iskren in resničen, bomo omogočili brezplačen dostop do adventne akcije vse do Božiča. Podatki, ki nam jih sporočite, so zaupne narave in se ne širijo izven Zavoda iskreni.net. Dostop krijemo iz sredstev socialnega sklada Zavoda iskreni.net, kamor prispevajo donatorji. Povejte naprej!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor