Mama, ostani v stiku s svojo najstnico!

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Četrtek, 12. januar 2017, 5:49
Image
mama-hci1

Puberteta je vznemirljivo, a tudi težko in zahtevno obdobje, ne le za najstnice, ampak pa tudi za njihove mame. Da pri tem ne bi izgubili stika s hčerko, vabljene na delavnico Skrivnostna lepotica, ki je namenjena prav vama.

Dajmo si priznati: biti mama hčerki je zelo zahtevno. Še posebej v današnjih dneh. Na dekleta prežijo številne nevarnosti, mame pa se čutimo preobremenjene pod vsemi pritiski. Predvsem pa se bojimo, da nam bodo hčerke »ušle« ravno takrat, ko bi potrebovale največ naše podpore in usmerjanja.

Mame se zavedamo pomena odraščanja, zato želimo svojim hčeram postreči z vsemi potrebnimi informacijami, da se bodo znale pravilno odločati. Želimo si, da bi bil njihov prehod iz otroštva v odraslost kar najbolj udoben in celo vesel.

Govorimo jim o tem, kako je lepo biti ženska, žena in mama. Po vsem tem si predstavljamo, da bodo razvile pozitivno samopodobo. Pa se pogosto zgodi, da nas kljub temu zabijejo z besedami: »Ampak jaz ne želim odrasti.«

Morda je to samo nedolžen strah pred novim, še nepoznanim. Morda težko sprejmejo svoje spreminjajoče se telo. Morda se težko poistovetijo z vlogo mame, ki jo vidijo v nas. Ali pa morda čutijo naše nelagodje pri pogovoru o temah, ki se tičejo spolnosti in telesnosti.

“Skrivnostna lepotica”: Mama in hčerka skupaj po poti zorenja ženskosti

S programom Skrivnostna lepotica želimo stopiti prav v to vašo realnost. Skupaj se bomo podali po poti odraščanja, spoznavali, kaj se dogaja v ženskem telesu in kako vse spremembe v puberteti vplivajo na naše razpoloženje in doživljanje sebe in sveta okoli nas.

Dotaknili se bomo tudi spočetja in spolnosti ter se pogovarjali o tem, zakaj je lepo biti ženska in kako graditi pozitivno samopodobo.

S programom ne želimo posredovati zgolj informacij, pač pa odstraniti ovire, ki vaju ločujejo pri iskrenem in odprtem pogovoru o spolnem odraščanju.

Vabljene torej mame in hčerke med 13. in 15. letom starosti, da se nam pridružite na delavnici Skrivnostna lepotica, ki bo potekala v petek, 27. oktobra 2017, od 17.30 do 20.30 v Ljubljani (Rakovnik). Več na: http://www.fertilitycare.si/skrivnostna-lepotica-13-15/.


Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor