Ko Miha in Lize ni več ...

Polonca Sokol
Sreda, 7. januar 2015, 17:22
Image
liza-miha2.fw

Na božični dan smo družine, ki smo sodelovale v adventni akciji, prebrale zadnji dan adventne akcije. Nekateri otroci so pobarvali še zadnji dve pobarvanki.

Zgodba o Mihu in Lizi se je zaključila ... za večino bralcev verjetno nepričakovano. V bolnišnici, kamor so Miha pripeljali iz Švice, kjer je v Engelbergu po drugem skoku nesrečno padel.

V bolnišnici so bili z Mihom vsi: njegovi bratje in sestre in njegovi starši. Obiskala pa ga je tudi Liza skupaj z mamico in očkom. Prinesla mu je prav posebno darilo. Dolgo časa je varčevala za svoje smučke, toda tik preden jih je kupila, si je premislila in denar raje porabila za jaslice, ki jih je v bolnišnici podarila Mihu.

Miha pa sta v bolnišnici obiskala tudi njegov prijatelj Tadej in njegova sestra Kaja. Kaja je Mihz še posebej prirasla k srcu. Pa tudi obratno! Ali kot je zgodbo komentirala naša sedemletnica: "Želela bi si, da bi Miha in Kaja postala fant pa punca!"

Kako nam je šlo? 

Poleg zgodbe smo se družine tudi pogovarjale, se igrale in se smejale. Starši smo spoznali marsikaj novega o otrocih, otroci pa o nas starših. V številnih družinah je vsaj pri eni zgodbi razsajal straniščni humor, vsem pa je bilo skupno to, da smo si vzeli čas zase in za molitev.

Že med potekom akcije smo prejeli nekaj simpatičnih komentarjev na zgodbo:

"Vsako leto z veseljem čakamo na adventno ali postno akcijo. Tudi otrokom je všeč, tako da naju najstarejša že sama spomni, da se pravočasno prijavimo :)

Letošnja zgodbica nam je pisana na kožo. Se mi zdi, da smo ravno prav stari, od skoraj 11 do 4 let, da se vsak najde notri. Prepiramo se, kdo jo bo prebral. Že nekajkrat je otroke do solz nasmejala - so že dolgo in še vedno v obdobju "skretnega humorja" ali kako naj rečem. :) Ampak najboljše je to, da je smeh nalezljiv in se nasmejeva tudi midva.

Pri dejavnostih smo bolj šlampasti, čeprav so odlično zastavljene, še najbolj zares smo vzeli tisto z zapisovanjem dobrih lastnosti drug drugega. Sicer pa znamo kaj na hitro oddelati."

Družina Rifel

Gospa Mirjana pa je napisala:

"Zgodbico bereva skupaj z 12-letnim sinom. Moram reči, da je nad njo navdušen. Tudi mene zgodbica dostikrat nagovori. Le pogumno naprej.

Kar se tiče dejavnosti - pogovarjava se veliko, zmanjka nama pa časa za konkretna dejanja. Nekaj jih imava v načrtu, vendar se vsak dan preprosto ne da (treningi, moje popoldanske obveznosti ...). So pa zelo dobro zamišljene.

Skratka - ta adventna akcija bo zelo obogatila letošnji advet. Hvala vam."

Upamo, da sta s sinom v prazničnih dneh imela čas opraviti kakšno konkretno dejanje. :)

Kaj ste povedali?

Tudi v anketi, ki je dostopna na tej povezavi (če je še niste izpolnili, ste prijazno vabljeni), ste nam podali veliko pozitivnih komentarjev. Naj jih nekaj delimo z vami:

"Najlepša hvala ekipi, ki se trudi vsako leto in res pomaga pričarati tisto vzdušje pričakovanja Njega. Vsako leto nam gre bolje, hčerka odrašča, mi2 pa skupaj z njo. :D Drugo leto bo spet drugače in še boljše. :D Obilo blagoslova pri delu še naprej."

"Letošnja zgodba nas je res pritegnila. Priznam, da sem zvečer, ko so otroci zaspali, šla na iskreni.net prebrat zgodbo za naslednji dan. ;) In to pričakovanje, "kaj bo", se je preneslo tudi na otroke. Pohvale in čestitke za izvirnost, aktualnost, brezhibno tehnično izvedbo. Vse dobro!"

"Všeč nam je bila vsebina zgodbe, ker je bila iz sedanjega časa in "o običajnih" ljudeh. Zgodba v nadaljevanjih je bolj zanimiva, lažje je ustvariti skupni obred. In velika pohvala za glasbene dodatke."

V anketi se vsako leto izkaže, kako pozorne, dobronamerne, hvaležne, a tudi zahtevne družine nas spremljate. To nam je kompliment in spodbuda, da se poskušamo vedno znova presegati. Anketa je namenjena prav temu: da nam pomagate, da stvari naredimo vsako leto boljše. Zatorej, če ste sodelovali v adventni akciji, toplo vabljeni tudi k izpolnjevanju ankete.

Pa še bonbonček:

Radi rešujete kvize? Z družinami, s katerimi smo sodelovali v adventni akciji, smo se igrali kviz, ki ga lahko natisnete TUKAJ. Vprašanja se nanašajo na zgodbo o Mihu in Lizi ter na adventni in božični čas. Uživajte pri igri. 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor