Kdaj si jo nazadnje videl?

Polonca Sokol
Četrtek, 5. marec 2015, 16:00
Image

Tekom dneva sta se večkrat srečala: v jutranjem vrvežu odhajanja v šolo/vrtec/službo; ko si se vrnil domov, morda sta uspela skupaj pojesti kosilo in, da, zvečer sta legla v isto posteljo.

Toda kdaj si svojo ženo nazadnje uzrl? Kdaj si nazadnje gledal v njene oči in jo videl takšno, kakršna je

Videl njeno veselje in skrbi, njeno izpolnjenost in pogum, njeno utrujenost in novo gubo pod očmi?

Videl v njej ženo, sestro, svojo kraljico, Božjo hčerko?  

Pravita, da ni časa? 

Čas je. Vsi ga imamo enako. Samo od nas je odvisno, kako ga bomo razporedili in kaj bomo prilagodili (podredili temu), da bomo uspeli imeti čas tudi za svoj zakon.

Kadarkoli razmišljam o svojih vrednotah, svojih prioritetah v življenju, me pretrese, če poleg zapišem čas, ki jim ga namenjam. Stvari in osebe, ki jih postavljam najvišje v življenju, ponavadi čakajo, da bom imela čas ... 


V nedeljo bo dan žena. Si boš vzel čas zanjo?

Vabimo vaju, da si podarita popoln odmik

Trije zakonski pari že pridno pripravljamo čudovit vikend za zakonce, ki bo potekal od 17. do 19. aprila na otoku Košljun. Trudimo se in zaupamo, da vama lahko pomagamo doživeti nepozaben vikend!

V petek popoldne se bomo srečali v Punatu (cca. 2uri vožnje iz Ljubljane), kjer bomo pustili avtomobile in se z ladjico odpeljali na 10 minut oddaljen otoček Košljun.

kosljun7

Na Košljun z ladjico

Košljun je zelo majhen otok, ki s svojo bogato naravo nudi zares popolno priložnost za odmik. Edina zgradba na otoku je frančiškanski samostan, kjer bomo bivali v preprostih sobah, brez odvečnega "kiča" in kradljivcev časa.

S programom, ki ga bomo oblikovali zakonci z "različno kilometrino" - Rupar (poročena 22 let), Škoberne (poročena 8 let) in Sokol (poročena 7 let) - ter duhovni spremljevalec Andraž Arko, vama želimo dati vsebine, ki vaju bodo nagovarjale v vajini trenutni situaciji in vama dale spodbude za naprej.

Program bo namenjen predvsem temu, da bi vidva spet osvežila ljubezen, toda slednje se bomo potrudili še preseči: s plesom, priložnostjo za druženje med udeleženci, ogledom filma, portretnim fotografiranjem ter slavnostno mašo z obnovitvijo poročnih zaobljub

kosljun1

Popoln odmik. Mir. Tišina. Ljubezen. Midva. On.

Udeležba na kateremkoli delu programa je seveda neobvezna in čas si lahko prilagodita čisto po svoje. 

Več o programu in voditeljih si lahko preberete na tukaj

Kako sem doživela Košljun?

Na Košljunu sva bila oktobra. Spomin, ki najmočneje ostaja, je vonj in čas.

Čas, ki sva si ga podarila: mir, ki je bil v nama, odmik od hitenja. Popolno zaupanje v to, da sva storila prav, da sva po daljšem (stresnem) obdobju hčerko poslala na "počitnice" in si vzela čas samo za naju.

Vonj po borovcih, morju, po spominih na otroštvo. Ta vonj sem skoraj pozabila! 

Zaželela sem si stati ob morju, zreti v zahajajoče sonce, čutiti za seboj možev objem in globoko dihati. In z vsakim vdihom čutiti hvaležnost, ljubljenost, mir.

Mir, ki ni od tega sveta!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor