Kako začnemo z e-pripravo?

Štefan Kržišnik
Ponedeljek, 30. januar 2017, 7:43
Image
e-priprava spoznavno jan17 naslovna

Čeprav je e-priprava e-, torej elektronska, je izkušnja v živo njen sestavni, nepogrešljivi del. V živo se dobimo tako na začetnem poldnevnem, spoznavnem srečanju kot na zaključnem vikendu v živo.

Tako smo se preteklo soboto, 28. januarja 2017, zbrali na spoznavnem srečanju spomladanske skupine e-priprave. (Res so bilo še globoko zimske tempretature, a skupina je vendarle spomladanska, saj bomo zaključili v cvetočem maju, na vikendu 5. do 7. maja 2017).

Zbralo se je prav vseh 11 parov, ki sodelujejo v pomladanski skupini - le v enem paru je bila odsotna zaročenka, pa še ta se je za predstavitev javila z Madagaskarja. Čeprav nismo tako velika skupina, pa smo se zbrali z vseh koncev Slovenije, od Bele krajine do gorenjskih hribov, od Maribora do Krasa in Slovenske Istre.

Prvi namem srečanja je seveda predstavitveni. Veliko lažje si je namreč pozneje, med pogovori po internetu, ustvariti podobo o drugem, če si ga prej že srečal v živo.

e-priprava spoznavno jan17

 

Spomladanska skupina e-priprave 2017

Na uvodnem srečanju pa odrinemo tudi na globoko, v vsebine e-priprave, na pot spoznavanja Božjega načrta za zakon, pa tudi "navodil za uporabo zakona", kakor voditelji včasih hudomušno poudarimo.

Vsa modrost priprave na zakon je povzeta v preprostem svetopisemskem stavku z začetka 1. Mojzesove knjige: "Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta eno meso" (1 Mz 1,24).

In prvi del tega stavka govori o zapuščanju staršev, o poslavljanju od svoje primarne družine, da lahko svobodno stopiš na pot ustvarjanja nove. Zato je prva vélika vsebina e-priprave "Zapustiti starše".

e-priprava spoznavno jan17 slide

Za okus: nekaj vsebine uvodnega srečanja

Po uvodnem predavanju in pričevanju voditeljev in duhovnega spremljevalca p. Tomaža smo izkušnje podelili tudi v dveh majhnih skupinah.

Pari so se pogovarjalo o tem, kje so sami še zelo navezani na dom, kje imajo morda težave pri osamosvajanju, pa tudi o tem, koliko so jih starši že spustili svobodno v svet in na poti proti novi družini, kje pa so še zelo navezani na svoje otroke.

Po še nekaj tehničnih navodilih na koncu smo se poslovili. Zdaj nas do zaključneva vikenda v maju čaka 3 mesece intenzivnega dela: tako v paru kot v internetni skupini.

e-priprava spoznavno jan17 mladi voditeljski pari

Mlajši del voditeljske zasedbe

e-priprava spoznavno jan17 ivanka neza ptomaz

Preostali del voditeljske zasedbe: manjkata dva moža (eden bolan, drugi za fotoaparatom) in redovnica s. Mateja

e-priprava spoznavno jan17 po koncu

Odmevanje med voditelji po koncu srečanja

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.