"Hvala, ker si pripeljala svojo mami!"

Petra Lukan
Ponedeljek, 13. november 2017, 12:33
Image

Tako sva s sodelavko Majo začeli zadnjo delavnico Skrivnostna lepotica, namenjeno dekletom v starosti 13 do 15 let in njihovim mamam. In marsikateremu dekletu je to takoj izvabilo nasmešek na obraz! :)

Ni namreč lahko biti stara 13, 14 ali 15 let in v petek pozno popoldan priti z mamo na delavnico. Za katero veš, da bo govorila o odraščanju. Ki ti gre že tako in tako na živce. In ti gredo na živce vsi, ki ti želijo soliti pamet.

Pa vendar je delavnica Skrivnostna lepotica malce drugačna. Velik del delavnice zavzema (voden) pogovor med mamo in hčerko ter vrsta drugih aktivnosti, ki hčerki (in mami!) približa odraščanje in spremembe, ki se v tem času dogajajo. Ker je toliko lažje, če razumeš, kaj vse se dogaja! In veš, da se dogaja vsem.

In zato ob koncu ni bilo resnih obrazov, le polno nasmeškov. In objemov mam in hčerk, ki so izražali, kako se imata radi.

"Ko bi tudi jaz kot dekle lahko slišala kaj takega!"

To pa je bil odziv ene od mam, ki je s svojo hčerko prišla na delavnico Skrivnostna lepotica. Če so bila dekleta bolj skrivnostna tudi v tem, kako doživljajo delavnico, pa so bile mame neposredne. "Navdušena sem! In ko bi še jaz slišala kaj takega. Potem bi mi bilo v odraščanju zagotovo veliko lažje!"

lepotica1

Mame in hčerke skupaj preučujejo različne obraze žensk. Katera je prava lepotica?

 

lepotica2

Pa še mame in hčerke pri pisanju pisemc druga drugi. Kakšnih? To naj ostane skrivnost in presenečenje ...

 

lepotica4

In še darilo za konec. Tosama je mamam in hčerkam spet podarila vrečko z zelo uporabnimi darilci.

Fotografije so z delavnice Skrivnostna lepotica, ki je potekala v petek, 27. oktobra 2017 v Ljubljani (mladinski center na Rakovniku). Foto: Petra Lukan.


Naslednja delavnica Skrivnostna lepotica (za dekleta 13 do 15 let in njihove mame) bo potekala predvidoma v začetku pomladi 2018. Spremljajte stran programov Zavoda iskreni.net, da boste obveščene!

Te dni pa je še možnost za prijavo na delavnico Čudovita princesa (za dekleta od 9 do 12 let in njihove mame), ki bo potekal v Mariboru v petek, 17. novembra, ob 17.30. Delavnica bi potekala v Družinskem centru Objem (Engelsova 66). 

moder gumb prijavi se

Več informacij o delavnici Čudovita princesa pa najdete tukaj.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.