FertilityCare in NaPro si utirata pot v Slovenijo

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Petek, 20. april 2012, 12:00
Image
fertility pariz

Zadnji teden marca sem se še drugič podala na pot v Pariz. Tam je potekala druga faza izobraževanja za svetovalce za FertilityCare metodo. Izmed 13 svetovalcev iz kar 8 držav sva bile z Ivanko prvi predstavnici iz Slovenije.

Po izkušnjah iz prvega dela izobraževanja sem vedela, da me čaka naporen teden. In res je bilo tako. Izobraževanje je bilo pestro in zelo zanimivo, proste trenutke pa so zapolnili prijetni klepeti s kolegi iz drugih držav.

Tokratni del izobraževanja je bil namenjen obravnavi zahtevnejših ciklusov in predstavitev zdravljenja z NaPro tehnologijo. Ker se na nas obrača veliko parov s težavnimi ciklusi in parov s težavami z zanositvijo, so bile te vsebine še kako dobrodošle.

Zanimivo je, da so se v zadnjih 30.letih ženski ciklusi zelo spremenili. Če je prej imela večina žensk »šolske« cikluse, pa sedaj prevladujejo »nešolski primeri«. FertilityCare pa je metoda naravnega načrtovanja družine, ki je uporabna tudi v takšnih nešolskih primerih.

Zelo pa so me navdušili tudi uspehi NaPro zdravljenja neplodnosti, še posebej pri parih z dolgoletnimi težavami z zanositvijo, ki so imeli za sabo že več neuspelih poskusov umetne oploditve, z NaPro zdravljenjem pa so potem uspešno zanosili.

Priporočam ogled naslednjega videa:

Ker v Sloveniji še nimamo ginekologov, ki bi bili usposobljeni za NaPro zdravljenje, trenutno sodelujemo z nemško NaPro ginekologinjo. V velik izziv pa nam je predstaviti FertilityCare in NaPro zdravljenje tudi našim zdravnikom. V ta namen smo v začetku aprila že organizirali manjše predstavitveno srečanje za ginekologe, ki jim naravne metode niso tuje. Upamo tudi, da bomo v bližnji prihodnosti tudi v Sloveniji dobili svojega ginekologa (ginekologinjo) z znanjem o NaPro zdravljenju. 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

januar - april 2020

Novo mesto, Ljubljana, Celje, Koper,
Kobarid