Ali lahko pripeljemo žar s seboj?

Polonca Sokol
Nedelja, 15. junij 2014, 5:04
Image
zaba

"A lahko pripeljemo žar s seboj?" je sicer res le eno od številnih vprašanj, ki nam jih v teh dneh postavljate v povezavi s Festivalom družin, a je eno tistih, ki zahtevajo malo bolj obsežen odgovor :). 

Letos prvič v zgodovini Festivala družin za to področje ne skrbi gostinstvo na lokaciji, temveč mi, v sodelovanju s prehrambenim podjetjem.

Tako smo pripravili zelo nizke cene obrokov, hkrati pa smo se zavzeli, da bodo obroki zdravi. Seveda so ideje o tem, kaj je resnično zdravo, zelo različne, a vse izbrane jedi zagotovo prekašajo sendvič iz nahrbtnika. Preverite:

Jedilnik

PETEK:

V petek bomo skupaj imeli samo večerjo. Skuhali nam bodo proseno kašo z rozinami.

Proso je ena redkih rastlin, ki vsebuje silicijevo kislino v topni obliki, da jo organizem lahko koristi. Silicijeva kislina je pomembna za čisto polt, zobno sklenino, zdrave nohte in lase. Proso je edino žito, ki povzroča v želodcu alkalno reakcijo, in je zaradi tega primerno živilo tudi za občutljive želodce. 

Rozine imajo visok delež antioksidantov, dajo energijo in so vir železa.

SOBOTA:

V soboto bomo skupaj zajtrkovali - vsi tisti, ki boste z nami prenočili že v petek.

Za zajtrk bomo jedli domač kruh s kmetije Zamuda iz domače moke iz mlina ... na kruh bomo mazali maslo in marmelade, verjetno pa bo na voljo tudi kaj manj zdravega in bolj sladkega :) ... kar nam bo dalo energije za cel dan. Poskušali bomo pripraviti čimveč domačih stvari, vendar moramo upoštevati tudi pravila in smernice higienskega minimuma.

Za kosilo nam bodo skuhali rižoto s piščančjim mesom in zelenjavo, zraven pa si bomo lahko postregli tudi zeleno in zeljnato solato. Vegetarjenaci bodo lahko izbrali enak meni, ki bo namesto piščančjega mesa vseboval tofu.

Za večerjo boste lahko izbrali ljubljansko obaro ali pa (otrokom zelo ljubi) mlečni riž.

Zvečer, ko bo že padal mrak in bomo pripravili žerjavico, boste na njej lahko spekli hrenovke. Izbrali smo piščančje hrenovke Ave, ki so brez ojačevalcev okusa in alergenov (jajc, glutena, laktoze ...).

NEDELJA:

Zajtrk bo enak kot v soboto.

Za kosilo bodo na voljo testenine z mesno omako, za tiste, ki mesa ne obožujete, bo na voljo kvinoja z bučkami. Zraven boste imeli na voljo tudi solato iz rdeče pese.

Za večerjo smo poskrbeli tako, da jo boste lahko pojedli na Festivalu, ali pa jo boste "dokončali" v avtu. Izbirate lahko med krompirjevim golažem in hotdogom s piščančjimi hrenovkami in prilogo.

Za vse, ki se borite z dietami, smo na voljo in lahko pripravimo posebne obroke. Svojo dieto nam sporočite na info@iskreni.net.

hrana

Takole smo k nakupu obrokov povabili na Festivalski FB strani. (Jo že lajkaš? TUKAJ)

Rezervacije so potrebne zaradi odnosa do hrane

Ne želimo si, da bi zaradi premalo pripravljenih obrokov kdo ostal lačen. Hkrati pa si ne želimo, da bi hrano metali stran. Zato vas iskreno prosimo, da ob prijavi na Festival družin navedete, koliko obrokov boste pojedli. 

Na Festivalu bo možno obroke dokupiti, a bo količina teh omejena. 

Cene:

Cena za zajtrk bo 2 €, kosilo 5,5 € in večerjo 3,5 €.

To so cene na en obrok. Vsaka družina presodi, koliko obrokov resnično potrebuje (na voljo bo dovolj pribora in krožnikov tudi za male jedce).

Kako je torej z žarom? 

Uporaba žara na Festivalu družin po navodilu naših partnerjev (Krka hoteli Otočec) ni dovoljena, saj bi lahko požarno ogrozili naravo. Za pripravo hrane za malčke bomo poskrbeli tako, da bodo na voljo grelniki vode. Seveda ne bomo pregledovali nahrbtnikov in povsem razumemo, če si boste kakšen prigrizek prinesli s seboj. 

Izračun

Kadar si družina privošči kino, kopanje v bazenih, dopust, je povsem razumljivo, da plača vstopnino oz. karto. Ves program na Festivalu družin pa še vedno ostaja brezplačen.  

Toda, koliko je vikend, kjer si napolnite baterije, se z družino zopet povežete, z otroki vzpostavite stik in si z možem/ženo oddahneta od vsakodnevnih stvari in se posvetita drug drugemu res vreden? Koliko ste pripravljeni investirati v vsebine, ki vas nahranijo, še dolgo vplivajo na vašo družino in za vedno ostanejo v spominu otrok?   

Koliko bo Festival družin stal štiričlansko družino, ki bo z nami cel vikend?

2x nočitev v šotoru = 25 €

3x večerja (petek) = 10,5 €

3x zajtrk (sobota) = 6 €

3x kosilo (sobota) = 16,5 €

3x večerja (sobota) = 10,5 €

3x zajtrk (nedelja) = 6 €

3x kosilo (nedelja) = 16,5 €

3x večerja (nedelja) = 10,5 €

prispevek* (prostovoljni) = 20 €

SKUPAJ: 111€

* Donatorji bodo imeli brezplačen sok na voljo cel vikend, hrenovke za peko na žaru, prejeli pa bodo tudi blazinice za sedenje in festivalske vrečke.

 

Za tako družino je torej vložek v vikend zgolj 111 €, s tem pa imajo krito vso hrano (ki bi jo pojedli tudi, če bi bili doma :)), doživetje z živalmi, Ribiča Pepeta, predstave, delavnice, športne aktvinosti in duhovne vsebine, sodelovanje v nagradnem žrebanju in ob pestrem programu nepozaben skupni čas, ki ga bodo otroci za vedno nosili v svojem srcu!

Rezervirajte si brezplačno karto že danes! TUKAJ!

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Kako biti sočuten in odločen starš uporniškemu najstniku?

22. do 24. november 2019

Stella Maris,
Strunjan

Čudovita princesa (9 do 12 let)

22. november 2019 ob 17.30

Maribor, Kobarid,
Ljubljana