Po neuspelih splavih 491 otrok pustili umreti

Torek, 11. december 2012, 12:00
Image
nogice

Skupine, ki se v Kanadi zavzemajo za življenje, so ugotovile, da so med letom 2000 in 2009 v nekaterih klinikah načrtno pustili umreti kar 491 otrok, ki so preživeli umetni splav.

 

Mary Ellen Douglas, nacionalna voditeljica »prolife« združenj, je novico upravičeno označila kot »nezaslišano«. Sama pravi: »Zvezna vlada je dolžna izvesti preiskavo. Dovolj hudo je že to, da so otroci umorjeni v maternici, sedaj pa odkrivamo, da so celo otroke, ki jih kanadski zakon ščiti, pustili umreti.«

V osemdesetih naj bi kar nekaj otrok, ki so preživeli eno od oblik splava in se borili za življenje, babice po naročilu morale pustiti v posebnih prostorih, dokler niso umrli. V lanskem letu pa je bil aretiran Kermit Gosnell, eden tistih ginekologov, ki je na stotine otrokom, ki so preživeli neuspeli poskus splava, prerezal hrbtenjačo, da so umrli.

Kanadska zakonodaja živorojenega otroka prepoznava kot človeško bitje, ki mora biti zaščiteno. Upravičeno se porajajo vprašanja o tem, zakaj ni bilo ob vsem tem nobene preiskave umora, nobene obsodbe zločina, nobenega krika? In zakaj nekateri načrtno podpirajo taka dejanja?

Privrženci vseh »prolife« gibanj so že dolgo vedeli, da se rojevajo otroci, ki preživijo splav, do sedaj pa niso vedeli, da je številka tako visoka ...

Jill Stanek, nekdanja babica v Chicagu opisuje, kako je bila priča neuspelemu splavu. Otrok se je rodil živ, nato pa so ga odnesli v samotno umazano sobo in ga pustili umreti. Ta in drugi otroci so v takih razmerah živeli od nekaj minut pa tudi do osem ur.

Eno od svojih izkušen opisuje tako: »Nekoč sem slišala, da so spet nekega otroka pustili 'v sobi'. Nisem vzdržala ob misli, da trpi in umira popolnoma sam. Poiskala sem ga in ga 45 min pestovala in zibala. Nato je umrl.«

Po zakonodaji mora biti vsaka smrt živorojenega otroka zabeležena. Po kanadskem kazenskem zakoniku pa mora biti vsakemu živorojenemu otroku zagotovljeno pravno varstvo. Teh 491 otrok pa ne moremo označiti ne kot splavljene niti ne kot mrtvorojene otroke. Prav tako jih nihče ni zaščitil.

Na vprašanje, ali je odkrite zločine Kanadska nacionalna statistične agencija posredovala Ministru za pravosodje, pa »prolife« organizacije niso dobile odgovora. Podobno ni bilo odmeva niti s strani samega ministra.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.