Odprimo Slovenijo življenju

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 20. september 2014, 10:18
Image
pregnant woman daughter

V tednu od 28. septembra do 4. oktobra bo Slovenija v znamenju proslavljanja življenja. Potekal bo namreč pro-life teden z naslovom »ODPRIMO SLOVENIJO ŽIVLJENJU«.

Slovenijo bosta konec septembra obiskala pomembna predstavnika ene največjih organizacij ZA življenje, Human Life International. To bosta njen predsednik Shenan Boquet in dr. Ligaya Acosta, predstavnica za Azijo in Oceanijo, ki je bila v Sloveniji že leta 2012. V tednu od 28. septembra do 4. oktobra bosta po več krajih po Sloveniji gostila več predavanj s področja kulture življenja.

Teden bosta zaobjemala dva glavna dogodka: javni dogodek z naslovom »Živi na polno« s skupinskim plesom na Kongresnem trgu v Ljubljani in shod za življenje z naslovom »Vsi ljudje, vsi ljubljeni«.

Program dogodkov:

28. september

Ljubljana, Kongresni trg: ŽIVI NA POLNO 

16.00 maša v uršulinski cerkvi
17.00 skupinski ples (»flash mob«; koreografije se lahko naučite z video posnetka na tej povezavi) in pričevanja o človekovem dostojanstvu
18.00 slavilni koncert krščanske glasbe (Skromni bend)

Novo mesto, Baragov zavod ob 18.00: predavanje Vloga družine v Cerkvi in družbi

29. september

Ljubljana, Antonov dom na Viču ob 20.00: predavanje Humanae Vitae: Pomembnost v današnjem svetu (maša na Viču ob 19.00)

Nova Gorica, Kapela Kostanjevica ob 20.00: predavanje Kultura smrti nasproti kulturi življenja (maša ob 18.30)

30. september

Maribor, Slomškova dvorana ob 19.30: predavanje Humanae Vitae: Pomembnost v današnjem svetu (maša v stolnici ob 18.30)

Murska Sobota, župnijska dvorana ob 20.00: predavanje Kultura smrti nasproti kulturi življenja (molitev pred Najsvetejšim ob 18.00, maša v stolnici ob 19.00)

1. oktober

Brezje, dvorana Brezje ob 20.00: predavanje Evangelium Vitae: Ključ za dosego izpolnitve življenja v današnjem svetu (molitev rožnega venca pred Najsvetejšim ob 18.30, maša ob 19.00)

Koper, atrij študentskega centra Jadro in središča Rotunde ob 20.00: predavanje Kultura smrti nasproti kulturi življenja (maša v stolnici ob 19.00)

3. oktober

Ljubljana, Prešernov trg: shod VSI LJUDJE, VSI LJUBLJENI

Shod se bo pričel ob 16.30 in potekal od Prešernovega trga do Cankarjevega doma. Namen shoda bo zavzemanje za spoštovanje človeškega življenja od spočetja in za resnico. Potekal bo v času mednarodne konference zdravnikov in zdravstvenih delavcev, ki izvajajo in promovirajo splava. Več si lahko preberete na: vsiljudjevsiljubljeni.blogspot.com.

 

Organizatorji tedna ODPRIMO SLOVENIJO ŽIVLJENJU so: Zavod ŽIV!M, Zavod Božji otroci, Zakonci za Kristusa, Gibanje Fokolarov - Marijino Delo, Katoliška karizmatična prenova v Duhu, Skupnost Emanuel. Medijski pokrovitelj je Zavod Iskreni.net.

Več informacij:

www.zavod-zivim.si/odprimo-slovenijo-zivljenju, zavod.zivim@gmail.combozjiotroci.zavod@gmail.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.