»Medtem ko sva mrzlično iskala dojenčka za posvojitev, sem v smeti odvrgel 10 zarodkov na teden«

Mojca Koren Lapajne
Petek, 5. avgust 2016, 5:00
Image
anthony levatino

Ginekolog in porodničar Anthony Levatino je opravil okrog 1.200 splavov, dokler mu tragični osebni dogodek ni popolnoma preobrnil pogleda na življenje in splav.

Dr. Anthony Levatino je prvi splav opravil leta 1977, še v času pripravništva. Po zaključenem študiju leta 1980 je kot zaposleni v zasebnih bolnišnicah, sprva na Floridi in kasneje v New Yorku, v petih letih opravil 1.200 splavov, od tega približno sto v drugem trimesečju nosečnosti.

Splaviti otroka je grozljivo početje. Zarodki so večkrat nepoškodovani, celo še živi. Če imaš vsaj malo srca, te to močno zaznamuje.

Po vsem tem dr. Levatino poudarja: »Splaviti otroka je grozljivo početje. Zarodki so večkrat nepoškodovani, celo še živi. To je zelo, zelo strašljivo. Če imaš vsaj malo srca, te to močno zaznamuje.«

Ravno v času njegovega opravljanja splavov pa sta bila z ženo soočena z dejstvom, da svojih otrok najverjetneje ne bosta mogla spočeti po naravni poti. Odločila sta se za posvojitev. Spominja se: »Medtem ko sva mrzlično iskala načine, da bi čimprej našla dojenčka, ki bi ga posvojila, sem sam v koš za smeti odvrgel devet ali deset zarodkov na teden.«

Končno jima je uspelo posvojiti dojenčico, ki sta jo poimenovala Heather. Nekaj let kasneje pa je njegova žena zanosila po naravni poti in dobila sta še sina.

Če ni sprejemljivo ubijati zarodkov v drugem trimesečju, jih ne sme biti sprejemljivo ubijati niti v prvem!

Toda ravno pred hčerkinim šestim rojstnim dnem jo je na ulici pred njihovim domom zbil avto in deklica je staršema umrla v naročju v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico.

»Kadar izgubiš otroka, se spremeni življenje. Spremeni se vse. Ideja o življenju posameznika postane resnična. Ne gre več za znanost o embriologiji. Ne gre več za sto dolarjev. Gre za resnično stvar, gre za tvojega otroka, ki si ga pokopal. S smrtjo hčerke so prišla na dan vsa čustva, ki sem jih potlačeval ob opravljanju splavov. Niti pomisliti nisem mogel več na to, da bi opravljal splave v drugem trimesečju. Ko sem nehal s tem, sem spoznal realnost svojega početja: če ni sprejemljivo ubijati zarodkov v drugem trimesečju, jih ne sme biti sprejemljivo ubijati niti v prvem!«

Dr. Levatino obžaluje vsak opravljeni splav posebej. »Kako naj se sprijaznim s smrtjo 1.200 otrok? Ne morem se.« Toda s svojo aktivnostjo v gibanju za življenje sodeluje pri ozaveščanju o tem, kako splav vpliva na čisto vse, ki so v tem vpleteni. Pravi, da ga to počasi ozdravlja.

Celoten intervju z njim v angleščini si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Povzeto po: lifesitenews.com

Foto: tempi.it

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid