»Luke Skywalker« dekle svojega sina silil v splav

Eva Markovič
Petek, 30. september 2016, 5:32
Image
hamill chen1

Laž, da gre pri splavu za »pravico do izbire«, najbolje pozna na tisoče žensk, ki se znajdejo pod pritiskom, naj splavijo otroka. O svoji izkušnji je spregovorila manekenka Maegan Chen, potem ko je zanosila s sinom »Luka Skywalkerja« iz Vojne zvezd.

Maeganino razmerje z Nathanom Hamillom, sinom Marka Hamilla, ki ga poznamo kot Luka Skywalkerja iz filmov Vojna zvezd, se je začelo januarja letos, marca pa je ugotovila, da je noseča. Nathan ji je kot edino možnost predlagal splav, čeprav se je Meagan upirala, saj je za sabo že imela izjemno bolečo izkušnjo slava, po kateri je psihično in fizično dolgo okrevala.

Nazadnje je le popustila, predvsem zaradi Nathanovih besed, da bi rad nadaljeval njuno razmerje, kar z otrokom ne bo mogoče, saj nanj še ni pripravljen.

Otrok po čudežu preživel splav

Zaradi nesporazuma je Maegan zamudila načrtovani kirurški splav, zato so jo napotili na kemičnega. Dobila je abortivne tablete, po katerih je krvavela, zato je bila prepričana, da je otrok umrl.

A kasnejši ultrazvok je pokazal, da je otrok poizkus splava preživel. Maegan se je znova znašla pod pritiskom, naj še enkrat naredi splav, vendar se je tokrat uprla in odločila, da otroka obdrži.

Ko se je o tem pogovorila z Nathanom, jo je obdolžil, da je »sebična«. Pristal ni ne na posvojitev, ki mu jo je predlagala, prav tako se ni strinjal z možnostjo, da bi otroka vzgajala sama.

hamill chen2

Nathan z očetom Markom Hamillom

Pritisk tudi s strani partnerjevih staršev

Nad Maegan so pritisk izvajali tudi Nathanovi starši, Marilou in njen mož Mark Hamill, igralec iz Vojne zvezd. »Mark mi je naravnost povedal, da bi bilo noro roditi otroka, ki ga nihče noče,« pripoveduje Maegan. »Nihče me ni vprašal, kaj hočem jaz. Na tisti točki sem se vprašala sama.«

Kljub njeni jasno izraženi želji so jo Nathanovi starši naročili na posvet pred splavom. Maegan se je izgovorila, da bo splav opravila doma, v Los Angelesu, in odpotovala.

Od Marilou je kljub temu še naprej dobivala elektronska sporočila, v kateri ji je ta splav opisovala kot »edino možnost« in jo prepričevala, da se bo njen sin z njo videval le, »če ne bo imela otroka«. Poleg tega jo je obdolžila, da je sebično obdržati otroka, ki bo imel le enega starša. V elektronski pošti, ki jo je Maegan pokazala medijem, je Marilou napisala: »Sama ne bi nikoli hotela vzgojiti otroka brez očeta. Že s partnerjem je vzgoja dovolj naporna, brez njega pa bi se počutila veliko preveč osamljeno.«

Partner žensko pogosto zapusti kljub splavu

Ženske splav pogosto opravijo na zahtevo partnerja, ki jim zagrozi, da jih bo v nasprotnem primeru zapustil. Po raziskavah več kot 50 % žensk, ki se odloči za splav, izkusi pritisk svojega partnerja ali družine, nekatere so v splav tudi neposredno prisiljene.

A Vicki Thorn, ustanoviteljica organizacije Project Rachel, ki ženskam in moškim pomaga pri zdravljenju ran, povezanih s splavom, opozarja, da po statističnih podatkih preživi le 30 % zvez, v katerih pride do splava.

To potrjuje Maegan, ki jo je Nathan silil v splav, češ da si želi ostati z njo, saj »imata nekaj posebnega«. Teden dni po kemičnem splavu, ko sta bila oba prepričana, da otroka ni več, pa si je premislil. »Rekel mi je, da se ne osrečujeva in da bo bolje, če se razideva,« pripoveduje Maegan.

hamill chen3

Nathan Hamill in Meagan Chen

Družina »Luka Skywalkerja« molči

Maegan namerava hčer, ki se bo rodila v prihodnjih tednih, poimenovati Autumn (Jesen). Poizkus splava globoko obžaluje. »Že ko sem prvič naredila splav, sem vedela, da je to napaka. Nikoli ne bi smela dovoliti Nathanu, da me je prisilil vzeti abortivno tableto. Toda bilo me je na smrt strah, da bi me nosečo zapustil.«

Maegan, ki se je v mladosti preživljala kot igralka v pornografskih filmih, zadnja leta pa dela kot manekenka, namerava sama vzgajati hčer, hkrati pa si po pravni poti prizadeva, da bi Nathan priznal svoje očetovstvo.

Ko so ameriški mediji kontaktirali Nathana in Marilou Hamill za pojasnilo, jim ni uspelo dobiti odgovora.

Viri: lifesitenews.com, lifenews.com

Foto: dailymail.co.uk, Instagram, fxtribune.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.