Kaj sploh prikazuje film na frančiškanski cerkvi v Ljubljani?

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 6. oktober 2016, 15:27
Image
cudez zivljenja zivim
V zadnjih dneh je del javnosti zelo razburilo prikazovanje kratkega filma Čudež življenja, ki ga Zavod živim v tednu otroka predvaja izpred frančiškanske cerkve - na eni najbolj frekventnih točk v Ljubljani.

Prikazovanje je izzvalo nekaj izrazito nestrpnih odzivov, med katerimi prednjači odziv urada župana Mestne občine Ljubljana, v katerem zahtevajo prepoved projekcije in celo trdijo, da je neustavna.

Kako neverjetno nelogična je njihova zahteva, se lahko zavemo, če potegnemo preprosto vzporednico z vsakoletnim dogodkom, ki ga Ljubljana in njen župan srčno in tudi finančno podpirata - Parado ponosa. Je zavzemanje za nekaj, česar ni v slovenski ustavi, že neustavno?

Dogajajo pa se tudi prefinjene medijske manipulacije - portal 24ur.com je tako denimo zapisal, da "v filmu splav enačijo z ubojem". Res?

Oglejte si filmček in presodite sami.

Vzporedno z akcijo Zavoda živim vteh dneh poteka še ena pro-life dejavnost: že tradicionalna molitev 40 dni za življenje. Predstavitev na njihovi spletni strani, tekoče dogajanje pa lahko spremljate na njihovem Facebook profilu

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

januar - april 2020

Novo mesto, Ljubljana, Celje, Koper,
Kobarid