Ganljiva poroka v zadnjem trenutku

Uredništvo iskreni.net
Nedelja, 10. avgust 2014, 2:22
Image
druzina go

Filipinski par Rowden in Leizl sta načrtovala poroko, ki naj bi se zgodila 8. julija letos, na Rowdenov 30. rojstni dan. Zgodila se je prej, kot sta načrtovala, in v povsem nepričakovanih okoliščinah – na njegovi smrtni postelji. A nič manj lepa in slovesna - poročni video je obkrožil svet ...

Mlad filipinski par, ki je po petih skupnih letih načrtoval poroko in imel že dvoletno hčerkico, je konec maja pretresla težka novica o Rowdenovi bolezni: rak na jetrih v 4. stadiju. Bolezen je napredovala hitreje, kot so upali, in kmalu je postalo jasno, da se Rowden poslavlja – 9. junija je zdravnik svojcem priporočil, naj ga vprašajo po njegovih zadnjih željah.

Rowden je res imel samo še eno, zadnjo željo – poročiti se z Leizl, ljubeznijo svojega življenja. Družina je imela le 12 ur časa za pripravo na poroko. Zdelo se je kot nemogoča naloga in cela družina je z največjo vnemo pripravljala slavje. Komaj so našli pastorja, ki je bila pripravljen priti že naslednjega dne, brat Hasset, ki je kuhar, je poskrbel za hrano, mama je spekla poročno torto, Hassetov prijatelj fotograf in režiser se je ponudil, da brezplačno fotografira in posname poroko, priskrbel pa je celo poročno obleko za 23-letno Leizl.  

 

druzina go4

11. junija se je tako zgodila poroka za bolnišničnimi zidovi in močno pretresla vse prijatelje in sorodnike, ki so uspeli priti v zadnjem trenutku. Čeprav je bil Rowden na bolniški postelji že ves šibek, je vendarle želel sam izreči poročne zaobljube in svoji ženi sam nadeti prstan.

 

druzina go2

Čeprav je bil v bolečinah, se je skušal veseliti z zbrano druščino, se spominja brat Hasset. Le 10 ur po tem, ko so se mu uresničile sanje, pa je Rowden mirno umrl. Pred tem je svoji mami še dejal, da je pripravljen na srečanje z Bogom.     

 

druzina go3

Ganljivo poroko so uspeli tudi posneti in Rowdenov brat Hasset je dal posnetek na splet za vse sorodnike in prijatelje, ki se niso uspeli udeležiti poroke v zadnjem trenutku. A posnetek si je poleg njih do danes ogledalo že več kot 12 milijonov ljudi, o neobičajni poroki pa so pisali številni mediji po vsem svetu.

Njegov brat Hasset je posnetek še pospremil z besedami: »Naša družina bi se rada zahvalila glavnemu svatu zgoraj, Jezusu Kristusu, ki je vodil vse to navdihujoče dogajanje. In ker nam je dal dovolj časa, da smo lahko Rowdenu omogočili to, kar si je tako želel, in mu pokazali, kako ljubljen je

 

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid