Čudežno rojstvo otroka, ki naj bi bil mrtev

Četrtek, 13. december 2012, 12:00
Image
noah guzman

V Chicagu se je pred slabim mesecem zgodilo »čudežno rojstvo«. Tako so zdravniki in starši poimenovali nenavaden dogodek, ki so mu bili priča ...

 

Malemu dečku je ime Noah Ignacio Guzman, rojen pa je bil na zahvalno nedeljo v Mount Sinai Hospital v Chicagu potem, ko so ga zdravniki že proglasili za mrtvega.

»To je čudežno rojstvo – nič drugega ne morem reči,« pravi dr. Kimberly Sampson, ki je bila priča temu dogajanju. Starša, mama Jocelyn Robinson in oče Ignacio Guzman sta prišla v bolnišnico potem, ko je bila Jocelyn že vsa v bolečinah in je močno krvavela.

Trpela je za predležečo posteljico (placenta praevia). Gre za zaplet, kjer se posteljica oprime maternične stene tako, da lahko celo pokrije maternični vrat in s tem prepreči normalno pot poroda. Pojavi se pri 0,5 % nosečnostih, največkrat v drugem ali tretjem tromesečju. Zaplet povzroča močno krvavitev.

Srce ne bije ...

»Bila sem prestrašena,« pravi Jocelyn . »Res prestrašena.« Ko je zdravnik opravil ultrzvočni pregled, otrokovo srce ni več utripalo. Dr. Sampsonova pripoveduje: »Morala sem biti iskrena in ji povedati, da ni več bitja srca.« Poklicali so še drugega zdravnika, ki pa je le potrdil isto: »Žal mi je, vaš otrok je umrl. Njegovo srce ne bije več.«

Tudi oče pripoveduje o teži tega trenutka. Ko so mu povedali to strašno novico, je pričel jokati. Osebje se je medtem osredotočilo na reševanje mame, ki je močno krvavela. Ko pa so pričeli z operacijo, je dr. Sampsonova naenkrat zaslišala kot nekakšen vzdih in se zavedla, da je prihajal od malega Noaha. Celotno zdravstveno osebje se je pričelo truditi, da bi lahko rešili tudi otroka.

Odločen živeti!

»Otrok je ponovno poskušal 'zajeti sapo' in kakor hitro smo le mogli, smo mu poskušali pomagati. Zdelo se mi je, da ga skoraj mečem sestri v roke, da le ne bi bili prepozni,« nadaljuje dr. Sampsonova. Oče pa pripoveduje, kako so le v nekaj trenutkih njegove solze žalosti postale solze neizmernega veselja.

»Ko so mi povedali, da je moj sin živ, je bilo nebeško. Vsi so bili veseli, tudi ostali so pričeli jokati od sreče in čudenjem nad močjo življenja,« pravi Guzman.

Noah, težek le 2,2 kg, je sedaj v intenzivni negi, vendar je zdrav in odločen živeti, zato ga bodo kmalu peljali domov.

»Kar zmorem reči je le to, da smo zelo, zelo blagoslovljeni in res hvaležni, da sva oba s sinom prišla živa iz te izkušnje,« še zaključuje mama Jocelyn.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.