Božične pesmi v boju za življenja

Nedelja, 23. december 2012, 12:00
Image
empty manger

V Chicagu nekatere »pro-life« skupine v dneh pred božičem pripravljajo koncerte božičnih pesmi, ki jih že 10. leto zapored pojejo pred različnimi klinikami, kjer izvajajo splave.

 

V lanskem letu je v akciji sodelovalo 130 pevcev, letos pa naj bi jih bilo še več, saj praznujejo okroglo obletnico delovanja. Glavno dogajanje se je odvijalo v soboto, 22. decembra, pred petimi klinikami za splave v Chicagu in v zahodnih predmestjih. Nekateri pa so se podali tudi v druge dele države.

Pred klinike žalosti in smrti, kjer se neprekinjeno izvajajo splavi, želijo vsako leto prinesti Luč novorojenega Deteta, v temo dejanj želijo prinesti novo upanje. Zberejo se pred vhodom v klinike, kjer 2 uri prepevajo božične pesmi.

Dogodku s pomenljivim naslovom »Prazne jasli« se pridružuje vedno več tistih, ki želijo v božičnih praznikih pokazati vrednost vsakega človeškega življenja.

Običajno se zberejo v krogu okrog dejanskih lesenih praznih jasli, ki simbolizirajo upanje novega življenja in praznino, ki nastane po opravljenem splavu.

 

V teh dneh pa na pomen tovrstnih pobud kaže tudi promocijski video portala LifeSiteNews:

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.