40 dni za življenje končanih, molitev se nadaljuje

Štefan Kržišnik
Ponedeljek, 30. marec 2015, 17:06
Image
40 dzz dnevna
Včeraj, v nedeljo, 29. marca, se je končala pobuda 40 dni za življenje. Kakšni so bili sadovi akcije?

V času od začetka posta je na ulici v bližini ljubljanske porodnišnice vsega skupaj molilo 215 ljudi, vsak dan od 6h do 18h. Vsak dan je bil v skupinici navzoč vsaj eden od 9 članov tima, ki je bil odgovoren za pobudo.

Valentina Pikelj iz Zavoda Božji otroci, ki je bila pobudnica akcije, ob koncu 40 dni priznava, da je precej utrujena, saj samo 4 do 5 dni ni bila navzoča med molilci. Po drugi strani pa čuti tudi optimizem in veselje, saj so v času molitve na ulici doživeli veliko lepega in opogumljajočega.

40 dni za življenje je mednarodna ekumenska pro-life pobuda in njeni najbolj vidni sadovi so v tem, da je bilo rešenih že več tisoč otrok, katerih starši so zaradi pobude rekli "ne" splavu in se odločili za življenje.

Iz slovenske ekipe so danes, dan po zaključku pobude, sporočili, da vedo za eno nerojeno življenje, ki je bilo rešeno, upajo pa, da se bo za življenje odločila še ena mamica, ki se je osebno srečala z ljudmi, ki so molili, in jih celo objela za podeljene besede.

 

40 dni reseno zivljenje

Valentina Pikelj pa vidi tudi druge sadove, ki dajejo upanje. Ob njih se je na ulici ustavilo veliko ljudi, med njimi jih je večina pozitivno sprejela pobudo. Ustavili so se tudi nekateri zdravstveni delavci, ki so se diskretno zahvalili za molitev.

Zelo pozitivno je, da so se ustavili tudi mnogi, ki sicer splav zagovarjajo v določenih pogojih, in vstopili v odprt in iskren pogovor.

Posebna milost pa je za Valentino bila, da so se uspeli mirno in prijazno odzvati tudi na ljudi, ki so reagirali z nasprotovanjem ali celo sramotenjem. Tudi s to držo, ki jim je bila dana predvsem po molitvi, so pričali za spoštovanje do vsakega človeškega bitja.

 

40 dzz nocno

Pred zadnjim dnevom 40 dni za življenje je potekalo nočno bdenje

Med nasprotovanji so v javnosti doživele največ odmevov besede Nataše Pirc Musar, ki jih je izrekla na okrogli mizi Sem tudi jaz Charlie? Izjave, da so udeleženci pobude ženske, ki so šle na splav, zmerjali z morilkami, so bile neresnične in žaljive ter so sodelujoče močno prizadele.

A vendarle se je tudi v tem primeru zgodilo nekaj, kar je znamenje upanja, saj se je Nataša Pirc Musar po odzivu ekipe 40 dni za življenje osebno oglasila in opravičila za izrečene besede. In čeprav so v pogovoru glede splava ostali drugačnih pogledov, so se uspeli srečati kot ljudje v medsebojnem spoštovanju.

 

sv jozef narodno

Na cvetno nedeljo, veliko noč in belo nedeljo poteka molitev za družine pri sv. Jožefu v Ljubljani

V slovenski ekipi 40 dni za življenje napovedujejo, da bo naslednja akcija potekala že to jesen.

Priložnost moliti skupaj za družine pa je v teh prazničnih dneh pri sv. Jožefu, zavetniku družin, v Ljubljani. Včeraj, na cvetno nedeljo, je bil prvi molitveni shod, naslednja dva pa bosta na veliko noč in na nedeljo po veliki noči - nedeljo Božjega usmiljenja. Več na: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/koledar/molitveni-shodi-pri-zavetniku-druzin.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.