Kako bolje razumeti svojega najstnika in ob njem tudi uživati? (video)

“Obdobje najstništva je nekaj zelo lepega, dragocenega, zelo dinamičnega, zahteva pa tudi spremembe pri mladostnikovih starših”, pripoveduje dr. Andreja Poljanec, psihologinja, specialistka zakonske in družinske terapije ter vodja Oddelka za psihologijo na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani.

V video oddaji nas je na svež, pomirjajoč, a hkrati dinamičen način povedla v svet ključnih procesov, ki se odvijajo v najstnikovi notranjosti, tudi v njegovih možganih, saj ti igrajo bistveno vlogo pri tem, kar najstnik doživlja, kako se vede in zakaj je drugačen še od “14 dni” prej. Preko njene razlage, ki temelji na nevroznanstveni psihologiji, bo vsakemu staršu veliko lažje sprejeti vso “razburkanost”, ki se dogaja okrog življenja z najstnikom, lažje pa mu bo tudi sprejeti in razumeti njegove potrebe, strahove in želje.

V video oddaji boste med drugim izvedeli:

  • Kako prepoznamo, da imamo v hiši najstnika in ne več otroka?
  • Kaj se v tem obdobju dogaja z njegovimi možgani? (3 nevroznanstvena dejstva, ki so nujno potrebna, da jih starši poznajo)
  • Česa pomembnega – kar mu bo kasneje koristilo v odraslem življenju – se najstnik uči v tem obdobju?
  • Zakaj ga vleče k vrstnikom in zakaj je pomembno, da preživlja čas z njimi?
  • Kakšna je v tem obdobju vloga staršev in kaj najstnik od njih najbolj potrebuje?
  • Kako ustvariti sproščeno vzdušje v hiši z najstnikom?

Vabljeni k ogledu kratkega video napovednika!

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>

Vsi videi so dostopni našim naročnikom. Postanite naročnik portalov Iskreni in Domovina. Z enim naročniškim paketom dostopate do raznolikih vsebin s področja vzgoje, partnerstva, odnosov, aktualnega dogajanja, politike, gospodarstva …