Dekliščina / fantovščina

Zaroka, priprava na zakon, prstani, poročni dan, medeni tedni...
12 prispevkov • Stran 1 od 1

Dekliščina / fantovščina

OdgovorNapisal/-a maja » 20. marec 2005 - 22:36

Pred poroko naj bi fant in dekle še zadnjič priredila zabavo v samskem stanu. Ampak te zabave so včasih prav grozne: od popivanja pa tja do nošenja križa in podobnih preizkušenj. Nekateri se jih prav zaradi tega otepajo.

Pa me zanima, če jo boste vi imeli (dekliščino in fantovščino) in kakšno si zamišljate? Se morda bojite preizkušenj?

Sicer pa moram povedati, da je imela včeraj dekliščino naša gost in hkrati je imel fantovščino tudi gost in sta oba uspešno premagala vse preizkušnje in tako dobila potrdilo, da se v soboto lahko poročita. Obema iskrene čestitke. :cheerleader:
Slika Slika Slika
Uporabniški avatar
maja
 
Prispevkov: 2373
Pridružen: 1. oktober 2004 - 15:11
Kraj: Med zvezdami

OdgovorNapisal/-a gost » 20. marec 2005 - 23:08

Ja, pa sva jo res imela ;) Dekliščino in fantovščino, ki smo jo skupaj poimenovali FANKLIŠČINA ;)
Nobeden od naju ni pristaš pijanskih žurk z raznoraznimi mukotrpnimi preizkušnjami.

Mi smo izbrali otroško zabaven program, da se na tak prisrčno otroški način nekako posloviva od samskega stanu.
Zbrali smo se ob morju in šli kegljat na Bonifiko. Po uvodnem ogrevanju smo naredili dve ekipi: fantje proti dekletom. Najprej so zmagali fantje, potem dekleta. V zadnji, tretji igri pa so nas fantje krepko premagali, ker je dekletom krogla poletela največrat v kanal ob stezi ;) ;) ;)
Ampak smo se krasno zabavali, tako, da danes mene vse mišice bolijo. hihihihihi
Potem smo se preselili v prvo nadstropje te iste stavbe, kjer je pizzerija in si naročili pizze in pijačo za vse. Pričnik in pričnica (obe poročni priči) sta sestavila kviz o poznavanju Blaža in mene in tudi tukaj smo se občasno nasmejali do solz ;)
Za nagrado sva pa dobila izlet v neznano. :) Rezervirat si morava dva dni in tisti dan zjutraj dobiva navodila, kam greva, tako da sploh ne veva kam greva in kaj bova tam počela. hihihihi :) me že močno razganja od radovednosti, pa ne smem nič spraševat, ker tako piše na izročenem bonu :casopis:
Skoraj vsak nama je prinesel kako darilce. Najbolj sem se razveselila podvezice, ki mi jo je prinesla pisana druščina direktno z Bleda ;) Če mi jo ne bi oni prinesli jo morda sploh ne bi imela, zato še enkrat iskrena hvala za to prelepo pozornost :punca:
Med drugim sem dobila tudi Barbiko, če mi bo v zakonu kdaj dolgčas ;) Blaž se bo pa z avtomobilčkom igral ;) juhuuuu in to v srčkastih spodnjicah ;)

Zbrana družba je šla v veselem razpoloženju vsak na svoj konec v poznih večernih urah, ko je bil na mizi še čaj z medom za grlo :)
Spat sva šla z nasmehom na obrazu in še pred spanjem obujala spomine, kaj vse sva doživela. Moram rečt, da sva se imela zelo lepo v veseli in razigrani družbi in hvala vsem, da naju niste obmetavali s kakšno zelenjavo ali pa pribijali na križ ;)
V veselem pričakovanju vas dragi prijatelji, ki ste bili z nama, pričakujeva tudi naslednjo soboto, ko boste pa lahko nekaj metali v naju ;) RIŽ! hihihihihi :wedding:
gost
 

OdgovorNapisal/-a FROCC » 21. marec 2005 - 05:19

Jaz sem se odloču za novo mašo...

N'č ne bo z mojo deklišno. Bom pa povabu in fante in punce, pa še starejše, da bo imel kdo colat... :likanje:
Uporabniški avatar
FROCC
 
Prispevkov: 7
Pridružen: 12. marec 2005 - 20:27

OdgovorNapisal/-a kara » 24. marec 2005 - 11:15

Ful je dobra ta ideja, da se nevesta in ženin skupaj poslovita od samskega stanu. Tudi jaz si želim, da bi se z mojim fantom poslovila na skupni fešti od brezskrbnih samskih dni :D Pa tudi tako je, da imava sedaj že veliko skupnih prijateljev in če imaš skupaj fešto, se vsi skupaj zabavamo, ne pa vsak na svojem koncu. Itak so pa zabave, kjer so moški in ženske skupaj - najboljše! :wink:
Uporabniški avatar
kara
 
Prispevkov: 256
Pridružen: 10. oktober 2004 - 19:41

OdgovorNapisal/-a zaljubljena » 25. marec 2005 - 19:28

Meni se bi zdelo pa fajn, če bi imela ločeno dekliščino od fantovščine. A ni fino, da se že zadnjič do konca nažuraš s svojo klapo?
Ko si zaljubljen, se to vidi.
Uporabniški avatar
zaljubljena
 
Prispevkov: 183
Pridružen: 5. november 2004 - 12:01
Kraj: srce

OdgovorNapisal/-a daja » 28. marec 2005 - 11:01

Oj, jaz bom imela deklišno, kamor bom povabila svoje prijateljice, s katerimi sem preživela večino samskih let. Ne bo nič posebnega, večerja, brez alkohola, napijanja in striptiza. Ne rabim neke nore zabave, ampak le prijeten večer, ki ga bom preživela v družbi najboljših prijateljic in ki se ga bom lahko spominjala vedno brez občutka krivde, da sem zaradi prevelikega opijanja naredila nekaj slabega pa tega sploh vedela nisem. Mislila sem tudi, da bi imela z Janezom skupaj fantovšno in deklišno a se mi zdi da je vseeno bolje da naredim sama. Janez fantovšne ne bo naredil, vsaj tako pravi, ker na zadnji, kjer je bil, ni blo nič drugega, kot da so v bodočega moža ves čas zlivali pijačo, on pa se s takim načinom ne strinja. Hvala Bogu.
Uporabniški avatar
daja
 
Prispevkov: 39
Pridružen: 31. oktober 2004 - 15:36

OdgovorNapisal/-a petka » 29. marec 2005 - 21:06

Midva razmišljava o fantovščini in dekliščini skupaj, iz preprostega razloga večino dobrih prijateljev nama je skupnih meni in njemu, in če narediva v soboto pred poroko: Samo fantovščino, jaz pa dekliščino, kako naj si jih razdeliva ...

Zato bova verjetno naredila en velik piknik za vse - na prostem, s športom, igrami, petjem, seveda bomo tudi kaj pojedli in popili, ne bova pa organizirala pijančevanja, ker to nama ne gre ...

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
petka
 
Prispevkov: 72
Pridružen: 6. oktober 2004 - 10:51

OdgovorNapisal/-a Zaspanka » 8. april 2005 - 18:41

Če se bom kdaj poročila potem bom imela tudi dekliščino in to samo za dekleta, da se bom še zadnjič res do onemoglosti nažurala. Fantje pa itak na dekliščini nimajo kaj iskati.
Uporabniški avatar
Zaspanka
 
Prispevkov: 279
Pridružen: 2. oktober 2004 - 22:14

OdgovorNapisal/-a pikica » 12. april 2005 - 20:24

Midva sva se odločila, da dekliščino in fantovščino ločiva. Zaradi najine prezaposlenosti nimava veliko časa hodit okrog in se dobivati s prijatelji. Tako da bodo na moji dekliščini le dekleta, na tinetovi fantovščini le fantje. (oba imava tudi "nasprotno" spolne prijatelje drugače) Skupaj se bomo poveselili že na poroki. :D
Slika
Uporabniški avatar
pikica
 
Prispevkov: 335
Pridružen: 6. oktober 2004 - 13:29
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frnikola » 14. april 2005 - 20:21

O tem še nisem prav razmišljala.

Moram pa reči, da bi bila tipična fantovščina in dekliščina pri nama težko izvedljiva, ker imava ogromno skupnih prijateljev - kar večino.

Tako mi je najbolj všeč ideja, da se oboje združi v en velik dogodek.
I love thee!
Uporabniški avatar
frnikola
 
Prispevkov: 219
Pridružen: 2. januar 2005 - 19:44
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a pehta » 15. april 2005 - 13:59

Čisto vseeno ja kako prirediš. Najpomebneje je, da je po vajino. Midva sva imela že precej skupnih prijateljev, kar pomeni, da je bilo nemogoče imeti na dveh različnih koncih na isti dan. Bilo je zanimivo, saj je to prilika, ko se prijatelji zares zavejo, da postajata mož in žena. Večina je potem kar pohitela ;) saj veste: zgledi vlečejo :)
Uporabniški avatar
pehta
 
Prispevkov: 1265
Pridružen: 6. oktober 2004 - 12:20

OdgovorNapisal/-a maja » 15. april 2005 - 23:31

Midva še ne veva, kako bova to izvedla. Po eni strani se nama zdi fajn ideja skupnega "žura", po drugi strani pa bi bilo vseeno zanimivo, če bi imela ločeno. No morda pa bo uspelo narediti na tak način, da bomo skupaj ampak vseeno dovolj ločeni med sabo. Bo pa za povabljene morda lažje. Je še čas za razmislit.

Sicer pa upam, da me ne bo čakalo preveč presenečenj, če ne se zna zgodit, da se še premislim. :wink:
Slika Slika Slika
Uporabniški avatar
maja
 
Prispevkov: 2373
Pridružen: 1. oktober 2004 - 15:11
Kraj: Med zvezdami


12 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Priprava na zakon in poroka

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

PROGRAMI ISKRENI.NET