Vzmetnica za posteljo

Urejanje doma, praktični nasveti, aktivno preživljanje prostega časa…
12 prispevkov • Stran 1 od 1

Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a Žabonka » 20. januar 2009 - 15:04

Lep pozdrav vsem skupaj!

Fant kupuje novo vzmetnico za posteljo pa malo brskava po netu in sva po pravici rečeno rahlo zmedena nad vso ponudbo, ki je na voljo. Seveda proračun ni ravno velik, kot še verjetno od koga, ki ravno začenja samostojno življenje, pa me zanima, kaj ste vi kupovali za vaše spanje? Koliko je to stalo in kako ste zadovoljni?

Hvala za odgovor in lepo bodite! :hay:
Uporabniški avatar
Žabonka
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 15. januar 2009 - 18:21

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a franjagerdej » 20. januar 2009 - 21:00

Po 30 letih skupnega življenja sva lani prvič kupila to kar bi morala najprej-"kakor si postelješ tako ležiš", bolj važno kot dober avtomobil, bolj važno kot vse - če ni denarja za omare, posteljne okvire, je treba kupiti okvir za posteljo in vanj položiti Hiteks vzmetnico in sicer na njihov "podn".

Vse imajo resnično zelo dobro dodelano.

Midva sva kupila vložke 90 x 190 in sicer lateks po najinih kg, zanj po njegovih kg, zame po mojih, izdelane tako, da telo masirajo, prevleko sva vzela iz ekološko pridelanega bombaža ionizirano.

Saj pravim, telekom nama je vrnil preveč plačano pristojbino in tistih 1040 evrov je bilo skoraj dovolj za vse našteto!

Vzmetnico ti pri Hitexu pripeljejo na dom, imaš preizkušnjo spanja, če ti ne odgovarja ga lahko vrneš, kar sva midva tudi naredila, ker si prvič nisva naročila pravih kg, sva mislila, da mora biti bolj trd, kar pa ni res, mora se vdati telesu, hrbtenici!

Vse skupaj dobiš tudi na kredit in splača se dobro kupiti.

Že moj oče, kmet z zdravo kmečko pametjo je rekel:"Nismo tako bogati, da bi poceni kupovali!"
franjagerdej
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 18. maj 2008 - 13:21

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a matjaž » 20. januar 2009 - 21:04

Midva sva kupovala vzmetnico, preden sva se poročila. Iskala sva nekaj, na čemer bova oba dobro ležala in kar bo zdržalo dlje časa.
Šla sva v studio Slovenska postelja, kjer so se nama lepo posvetili in vse razložili. Lateks je npr. raje za starejše, ki močijo posteljo in ga lahko umiješ. Sicer je težaven za sušenje, ker se človek med spanjem poti... Pri navadni vzmetnici se premik na eni strani takoj čuti na drugi. Ker sva iskala dvojni jogi (brez luknje na sredini ;) ), sva nazadnje vzela točkasto vzmetenje (med seboj nepovezane vzmeti), kjer ne čutiš, če se obrača sozakonec. V akciji sva zastonj dobila še letvasto dno, ki se ga da dvigovati pri glavi in nogah. Taki vzmetnici se trdota med drugim regulira tudi s količino lateksa in plasti klobučevine v njej. Človek se lahko kmalu po nakupu še premisli in mu dodajo / odvzamejo eno plast, tako da se da trdoto naročiti čisto po meri (midva sva šla dvakrat malo ležat v salon ;)). Obrača se ga po letnih časih.
Zdaj težko spiva na drugih vzmetnicah, ker nama je najina všeč. Pred petimi leti sva plačala 160.000 sit z dnom vred (200 * 160 cm.)

Šla sva tudi k Jogiju v BTC, ki ima menda podobne zadeve, pa sva se kmalu obrnila, ker naju v 15 minutah nihče ni postregel.

Za vzmetnico se, klub pomanjkanju denarja, ne splača varčevati. Recimo, da na njej preživiš 1/3 do 1/4 življenja. Zato sva za to dala raje več denarja. Brez veze se nama je pa zdela npr. draga blazina z narisanim metuljčkom za boljše sanje...
Uporabniški avatar
matjaž
 
Prispevkov: 723
Pridružen: 13. november 2005 - 12:30

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a zebra » 20. januar 2009 - 21:44

Midva imava tudi Hitex, ker sva si zaželela 220x180 cm ležišče in so nama ga tu naredili. Je 7 conski latex in sva več kot zadovoljna (prej sva 10 let spala na 140x200 cm ekstra super trdi vzmetnici, ljubkovalno kostolomac, je bila pa zato zelo poceni... :lol: ).
Tudi meni se zdi izjemno pomembno, kakšno je ležišče. Pri meni je bilo ležišče vzrok bolečinam v rami in bokih, ki so se med nosečnostjo močno stopnjevale... Tako da sva zato takrat investirala v ta novi jogi. Zraven sva kupila tudi njihove po višini nastavljive letvice, ki so zlata vredne, ko je partnerka noeča in jo muči zatekanje kisline iz želodca - dvigneš zgornji del letvic in lahko spi napol sede.
Uporabniški avatar
zebra
 
Prispevkov: 1616
Pridružen: 30. november 2007 - 18:34

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a maldrgačn » 20. januar 2009 - 23:01

Tudi jaz experimentiram s temi ležišči, toda nekaj pravega še nisem našel.
Sedaj večino prespim na klasični vzmetnici z jeklenimi vzmetmi, ker je dovolj zračna, da se ne potim ponoči, čeprav se ne prilega idealno telesu. Občasno uporabljam tudi mobilno-zložljivo ležišče iz umetne pene, primerna tudi za šotor, ki pa ni slaba. Ravno prav trda in tudi diha. Preizkusil sem tudi Dormeo, ki sem ga pa vrnil, ker z njim nisem bil zadovoljen. Trdota in prilagajanje telesu je OK, toda tistega občutka "kuhanja", ker stvar ne diha, ne prenesem. Podobno je bilo tudi z vzmetnico, kupljeno v Hoferju, čeprav sem jo preizkusil le na zimski strani.
Za kakšne dražje variante se bom odločil le, če ponujajo tudi možnost preizkušanja za določen čas, ker sem prišel do spoznanja, da lahko vzmetnico ocenim šele po nekaj prespanih nočeh na njej.
Uporabniški avatar
maldrgačn
 
Prispevkov: 1490
Pridružen: 23. oktober 2006 - 16:19

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a franjagerdej » 21. januar 2009 - 21:15

zebra napisal/-a:Midva imava tudi Hitex, ker sva si zaželela 220x180 cm ležišče in so nama ga tu naredili. Je 7 conski latex in sva več kot zadovoljna (prej sva 10 let spala na 140x200 cm ekstra super trdi vzmetnici, ljubkovalno kostolomac, je bila pa zato zelo poceni... :lol: ).
Tudi meni se zdi izjemno pomembno, kakšno je ležišče. Pri meni je bilo ležišče vzrok bolečinam v rami in bokih, ki so se med nosečnostjo močno stopnjevale... Tako da sva zato takrat investirala v ta novi jogi. Zraven sva kupila tudi njihove po višini nastavljive letvice, ki so zlata vredne, ko je partnerka noeča in jo muči zatekanje kisline iz želodca - dvigneš zgornji del letvic in lahko spi napol sede.


Kdo je matjažu predstavlajl latex kot nekaj kar je za "starejše, ki močijo posteljo"- katastrofa! kajti kolikor je meni znano je ravno v tem razlika med naravnim materialom lateksom in umetnimi snovmi, da lateks diha, da je naraven material in če ti dodajo še prevleko iz ekološko pridelanega bombaža, je to menda najboljša možna varianta, sploh če kupuješ v času np. jesenskega celjskega sejma - 18 % popusta!
franjagerdej
 
Prispevkov: 373
Pridružen: 18. maj 2008 - 13:21

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a Janez Cigler Kralj » 22. januar 2009 - 09:18

Ko sva kupovala posteljo v Ikei, sva tam nabavila tudi "podn" (letvice), naročila tudi jogi (latex, ne spomnim se karakteristik), ker ga niso imeli na zalogi, nato pa je predolgo trajalo, zato sva pri nas kupila Dormeo s podobnimi lastnostmi in - sva zelo zadovoljna. Dobro spiva, navodilo je bilo le, da je potrebno lateks dobro zračiti, kar pa ni problem, saj spalnico itak pogosto zračiva.
Uporabniški avatar
Janez Cigler Kralj
 
Prispevkov: 260
Pridružen: 4. november 2008 - 21:07

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a vcc » 22. januar 2009 - 11:02

Midva z ženo sva kupila Dormeo (tisti poceni, ne latex ali spominska pena) in se dobro obnese. Jaz ne maram klasične vzmetnice, ker se vse guga in še pogrezneš se preveč notri. Ta je pa precej trd, kar mi je super. Načeloma mi ni zelo pomembno kakšno je ležišče, saj dobro spim tudi na betonu (s tankim armafleksom). Je pa dobro, da je čim trše.
Okoli tega Dormea so mnogi imeli veliko pripomb (da ne spijo, da jih bolijo noge, imajo krči, blodnje...) in celo neke "hate" strani so bile na spletu, kjer so ljudje pisali svoje "krute življenjske zgodbe" ob njegovi uporabi. Midva nimava nobenih težav, pa še ena cenejših variant je bila.
Seveda pa imava eno večje ležišče in ne dva skupaj, torej brez luknje vmes :D
Uporabniški avatar
vcc
 
Prispevkov: 34
Pridružen: 30. oktober 2004 - 10:50

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a Žabonka » 22. januar 2009 - 14:27

Hvala za vse nanizane izkušnje! :) Vidim, da se splača malce več investirat in to verjetno enkrat tudi pride na vrsto, samo zaenkrat še ne, ker res ni opcij poleg tega pa bo šlo verjetno celo za začasno rešitev. Kako pa se obnesejo postelje in podni iz Ikee? Katero pa imata (vprašanje predvsem za Janeza, no pa za ostale, ki jo utegnete imeti? A je treba v Ikeji poleg podna za zakonsko posteljo kupiti še kaj drugega (npr kako letvi za na sredo al pa kej podobnega?) Sprašuje nekdo, ki še ni nikoli kupoval postelje :oops:

Hvala še enkrat!
Uporabniški avatar
Žabonka
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 15. januar 2009 - 18:21

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a jasen » 22. januar 2009 - 15:20

Midva sva kupila dve lateks 5-conski ležišči (200x80) z mikro-nekaj prevleko v Dollar trgovini. Cena je bila kar okoli dobrih 800 EUR. Po dobrem letu in pol uporabe, sva zaenkrat zelo zadovoljna, saj dobro spiva - je pa problem, ker imaš lahko potem drugje probleme spati (kjer ni tako dobre postelje).
Vmes je mini mini luknja, ki se zaradi oblike jogija v bistvu ne čuti, pa še s premikanjem enega, ne premakneš še drugega. Letveno dno sva kupilo preko mizarja, ki nama je tudi naredil posteljo po meri.
Drugače imam sam že vrsto let blazino iz iste trgovine in sem zelo zadovoljen.
Uporabniški avatar
jasen
 
Prispevkov: 645
Pridružen: 12. maj 2005 - 16:02

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a Janez Cigler Kralj » 22. januar 2009 - 23:02

No, torej, odvisno je, kako si zahtevna. Midva nisva zahtevna (sva oba skavta in navajena spati na armiču, na tleh, na trdem, kakorkoli...). Ker pa najina denarnica ni tako zelo prilagodljiva in ker sva v najemniškem stanovanju, kamor se takoalitako ne splača nekaj velikega vlagat, sva kupila zeeelooo poceni posteljo:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S59849835

Pa še super se vklaplja v najino opremo. In ja - treba je biti pozoren na letev (v najinem primeru kovinska) za na sredi. Tudi podn sva kupila v Ikei (ne spomnim se več katerega, ampak enega najbolj preprostega, pa je mogoče malo premehak in potem ob premikanju tolče po sredinski letvi...tako, da tu se splača bit pozoren.):

http://www.ikea.com/at/de/catalog/categ ... oom/10635/

Sicer pa so jogiji dokaj dragi, lahko pa jih v trgovini sprobaš, pa najina izkušnja je bila zelo dobra - prijazna prodajalka, ki se je z nama celo pogovarjala Slovensko, ni da ni:

http://www.ikea.com/at/de/catalog/categ ... oom/10631/

No, zaradi že prej omenjenih vzrokov pa sva potem v SLoveniji kupila Dormeo, lateks in sedaj spiva kot dojenčka!

Odvisno, kaj želiš, ampak najde (skoraj) vsak kaj zase. Nama je všeč.
Uporabniški avatar
Janez Cigler Kralj
 
Prispevkov: 260
Pridružen: 4. november 2008 - 21:07

Re: Vzmetnica za posteljo

OdgovorNapisal/-a gorazd33 » 7. oktober 2015 - 13:09

Pri nas smo se odločali med vodno in navadno posteljo. Gledali smo vodne postelje pri podjetju Lectus, vendar so nam bile na žalost predrage in smo se zato odločili za navadno posteljo, ki smo jo prav tako dobili pri njih.
Tukaj si jih lahko ogledate http://www.leticia.si/postelje/ in moram reči, da smo izredno zadovoljni z izbiro.
gorazd33
 
Prispevkov: 11
Pridružen: 7. oktober 2015 - 13:05


12 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Družinski vsakdan

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 2 gostov

PROGRAMI ISKRENI.NET