Zazrli smo si v oči

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 27. februar 2014, 5:00
Image
zazrita si2014 01

»Žena me je 'zvlekla',« je rekel in se široko nasmehnil. Eden od udeležencev vikenda Zazrita si v oči. In ni bil osamljen v obeh značilnostih.

Možje in žene, ki smo si delili en vikend časa, smo v nedeljo odhajali globoko povezani in hvaležni drug drugemu za vse doživeto. In tega ni bilo malo. Še dobro, saj so bila pričakovanja v petek pred začetkom velika. No, razen pri nas, voditeljskih parih, ki dejansko nismo vedeli, kaj pričakovati. Prijavila se je pisana druščina parov iz vse Slovenije in, kar je še bolj razveseljivo, zelo različnih starosti. Da je "Zazrita si v oči" krasno darilo, sta potrdila zakonca, ki sta praznovala 25. obletnico. Udeležbo jima je podaril sin, ki je bil s svojo zaročenko istočasno z iskreni.net na valentinovem romanju zaročencev pri papežu Frančišku. Kako čudovito!

zarita si2014 02

Vikend program »Zazrita si v oči« je bil namreč izveden prvič. Trije pari iz skupnosti iskreni.net smo ga slabo leto, intenzivneje pa zadnje štiri mesece, pripravljali z vso ljubeznijo ter skrbnostjo. Skušali smo kar najbolje predvideti potrebe parov in najti dobre metode dela. Iskali smo način, kako bi čim bolj nevsiljivo predstavili naše vrednote, naše delo in s svojim življenjem nagovorili.

zarita si2014 05

Naš glavni namen je bil, da gresta zakonca z vikenda bolj povezana. Ob tem smo želeli parom omogočiti, da se sprostijo, začutijo svoja telesa. Lepa Dolenjska, s ta čas mogočno Krko, je bila kot nalašč za to.

zazrita si2014 03

V petek, na Valentinovo, smo odprli vikend s predstavitvijo voditeljske ekipe in takoj zaplavali v razlike med moškimi in ženskami skozi iskanje virov ljubezni (za žene) in spoštovanja (za može). Za večer smo se pražnje oblekli in v večernih toaletah »prebili led« ob preprosti, a privlačni večerji. Glasba nas je kmalu povabila, da se zazibamo in nikogar ni bilo treba prositi. Plesišče je bilo kmalu premajhno, ampak čisto vsak par si je lahko v objemu zazrl v oči.

zarita si2014 10

Sobota je napovedovala pomembne teme, med drugim o družinskih financah ter zakonski spolnosti. Začeli pa smo s pričevanjem o usklajevanju družinskega in poklicnega življenja, tako, za ogrevanje.

zarita si2014 06

Pred popoldanskim pričevanjem o iskanju Božjega načrta za najino spolnost smo se imeli priložnost sprostiti. Nekateri v bazenih, drugi tudi v savni, tretji so odšli na sprehode ob Krki in okolici ter nabrali pomladansko cvetje. Vsak je lahko našel nekaj zase.

zarita si2014 04

V sobotni večer smo vstopili prijetno vznemirjeni. Maša z obnovitvijo poročnih obljub je pare zaposlovala že ves dan in neverjetno lepa, dragocena darilca zakoncev za svoje može oziroma žene so napolnila mizo ob oltarju. Svečanost, globoko duhovno povezanost in hvaležnost za sozakonca smo lahko močno občutili. In s tem blagoslovom odšli v noč …

zarita si2014 07

Kar prehitro je nastopila nedelja s pričevanjem o družinskem veselju. Razgibalo je čisto vse prisotne. Kakor se spodobi, se je dvorana napolnila s smehom in navdušenjem.

zarita si2014 09

Še zadnja, a ne najmanj pomembna tema – predstavitev donacijskega programa in spodbuda k podpori – in že smo hiteli ven, na sonce, da napravimo zaključno skupno fotografijo.

Toliko zahval, spodbud, razmišljanj ob slovesu voditeljski pari še nismo prejeli. Priznamo – dobro dene. In je potrditev. Da Božji duh deluje, če mi napravimo, kar je v naši moči, ostalo pa mu prepustimo. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

POZOR!!! NOV TERMIN:

17-4-2014 - 19.4.2014

Več informacij: http://programi.iskreni.net/zazrita-si

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.