Zakaj sva izbrala naravne metode

Uredništvo iskreni.net
Petek, 3. junij 2011, 6:54
Image
couple94

Z izbiro naravnih metod sem želela prevzeti nadzor nad svojo spolnostjo in svojim telesom. Te odgovornosti nisem želela prenesti na škatlico tabletk, kos plastike ali gel.

Še preden sva se z možem poročila, sva se že odločila, da bova rodnost uravnavala povsem naravno. Ta odločitev je bila dokaj lahka, čeprav živeti s to odločitvijo ni bilo vedno lahko.

Za to je bilo več razlogov. Nisem želela, da bi bilo moje telo pod nadzorom umetnih hormonov – hormoni, ki se normalno sproščajo le med nosečnostjo. V bistvu tabletka prelisiči žensko telo, da misli, da je noseče. Če se spomnim svoje nosečnosti, vem, da ni šlo brez težav. Vendar da bi morala to preživljati vsak dan več let- ni variante.

Tabletke tudi povzročijo povečanje telesne teže, kar ni nobeno presenečenje, saj telo misli, da mora hraniti dva. Dodatnih kilogramov si pa res ne želim. Kot da slabosti niso dovolj.

Če se želim ljubiti z možem, se mi zdi nadvse čudno, da bi se morala pred njim zaščititi.

Najhujši del pa niso bile telesne težave ampak čustvene. Med nosečnostjo sem bila večino časa razdražljiva. Kar vprašajte mojega moža. Ne glede na to, kako prijazen je, me ni mogel »umiriti«. Kako le bi lahko razumel nekaj, kar se dogaja samo ženskam?

Vstavljanje plastičnega ali kovinskega vložka v mojo maternico – ne hvala.

Problem je tudi nefleksibilnost teh metod pri planiranju nosečnosti. Želim si načrtovati družino ne pa uničiti svoje možnosti, da bi lahko zanosila. Naravne metode so fleksibilne, zelo prilagodljive. Če se z možem odločiva, da želiva zanositi, se za to lahko odločiva takoj. Brez čakalne dobe.

Kaj pa spermicidi? Ti že zvenijo dražeče, povrh vsega so pa še neučinkoviti pri preprečevanju nosečnosti. Kondomi in diafragme imajo svoje probleme. Čeprav niti ne zvenijo slabo, pa vendar zakaj bi se morala braniti pred njegovo spermo? Če se želim ljubiti s svojim možem, se zdi čudno, da je prva stvar, ki jo morava storiti, postaviti »pregrado« med nama.

Naravne metode so še vedno najboljša izbira za naju. Enako učinkovite kot najbolj zanesljiva kontracepcija.

Samokontrola je najtežji del. Potrebna so obdobja abstinence. Vendar je to za odnos lahko dejansko dobro. Veva pa, da je takšen način življenja, ki zahteva veliko pogovora, sodelovanja in podpore, možen le v zakonu.

Z izbiro naravnih metod sem prevzela nadzor nad mojo spolnostjo in mojih telesom. Te odgovornosti ne prenašam na tabletke, kondom ali gel. Zaupam sebi in svojemu možu. To lahko pomeni tudi, da lahko zanosiva, vendar bova oba z možem odgovorna za tega otroka in ne bova krivila proizvajalcev tabletk ali kondomov.

NN

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Anonymous
Petek, 3. junij 2011, 16:47

Jaaaaa! Poleg naštetih razlogov jaz nisem prostitutka, da bom vedno na voljo. Moje telo ima svoj cikel. Če me mož spoštuje, bo spoštoval tudi moje telo.

Ko sem rodila, sem imela CR. Vedela sem, da zdaj ni priporočljivo zanositi kar nekaj časa, saj bi bilo nevarno zame (priporočljivo je počakati vsaj eno leto). Z možem sva si zelo želela spolne odnose. Nisva vedela, kaj storiti. Naj uporabiva kondome? Kontracepcija itak ni bila vprašanje. Je nezdrava zame in povzroči smrt zarodka. Ne bom imela nikogar na vesti.
Dolgo sva tehtala kaj storiti. Ker sva verna, sva se zmenila, da bova prosila Njega za znamenje, saj konec koncev On najbolje ve, kaj naj storiva. Zmenila sva se, da bova počakala do moževega rojstnega dne. Če bo takrat ne dobim prve mestruacije po porodu, bova uporabila kondom. Čakala sva ta dan... In menstrusacija je prišla! Čutila sva se objeta v popolno Božjo ljubezen, ovita v plašč Njegove pozornosti. Vedela sva, da nikoli nisva sama. Vedno naju spremlja in nama želi le najboljše.
Zdaj sva mirna z Njegovo in tudi najino odločitvijo.