Svetovni dan zakona

Uredništvo iskreni.net
Nedelja, 13. februar 2011, 7:35
Image
poroka27

Druga nedelja v februarju je posvečena poročenim parom, saj obeležujemo svetovni dan zakonskega življenja. Ta dan praznujemo lepoto zakonske zvestobe, požrtvovalnosti in veselja, ki nam ga prinaša vsakdanje zakonsko življenje.

Zamisel o obeležitvi dneva zakona se je porodila v Ameriki leta 1981. Dve leti kasneje so dan praznovanja tudi uradno poimenovali v svetovni dan zakona (Marriage world day) in določili, da se ga praznuje vsako leto na drugo nedeljo v mesecu februarju.

Draga žena, dragi mož - sta se danes že objela?
Povejta si, da se imata rada.
Poiščita svoje poročne slike in delita svoje spomine z družino in prijatelji.
Povejta si, koliko si pomenita.

Vajin zakon je najbolj intimen odnos, ki je možen na svetu. Bodita ponosna na to kot tudi na veselje in žrtvovanje, zaradi česar je postal tako trden.

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Nedelja, 13. februar 2011, 15:22

Zanimivo - po pravici povedano prvič slišim za ta praznik. Se mi pa zdi zanimivo, da je ravno tako blizu valentinovemu.

Ponedeljek, 14. februar 2011, 22:01

Ni več zvestobe med zakoncami. Vsi že skačejo čez plot.

Torek, 15. februar 2011, 10:01

Kati, če si ti ali razočarana ali ena izmed tistih, ki skače čez plot in išče izgovor, češ, da to vsi počnejo... še vedno ne moreš posploševat.

Res je veliko varanja, ne počnemo pa tega vsi. Jaz ne varam in ne dvomim v moža. Okrog mene je polno zakonov v katere sem precej prepričana (roke v ogenj pa, razen zase, človek res ne more dat, priznam).

Anonymous
Torek, 15. februar 2011, 12:00

Kati, se strinjam z Naturmamo. Če sama varaš ali te tvoj mož vara še ne pomeni, da vsi živimo takšne patetične življenjske zgodbe. Tega ne delamo vsi! Tudi jaz sem prepričana, da poznam veliko parov, ki se ne varajo. In žal mi je za vse, ki to delajo, ker sebi (najbolj sebi!!) in svojim dragim uničujejo življenje. Ponižujejo sebe in druge.