Še več idej za zmenke v zakonu!

Mica Škoberne
Sobota, 7. julij 2012, 0:23
Image
par zmenek1

Kdaj sta bila zadnjič na zmenku? Če vaju niso premaknile ideje iz prvega članka, se bo gotovo tu našlo kaj izzivalnega za vaju!

 

V članku zadnjič smo predstavili nekaj ideja za zmenke doma in za povsem brezplačne zmenke. Tokrat predstavljamo ideje za zmenke, ki stanejo le malo, in pa ideje za zmenke zunaj, na prostem.

Ko jih preberete, pa takoj izberita datum za naslednji zmenek in se tega držita! Naj vama prelaganje na "potem" in "nekoč" ne vzame priložnosti za lep večer v dvoje, ki lahko poživi in okrepi vajin odnos!  

POCENI ZMENKI

• Igrajta se turiste. Sprehodita se po mestu (v katerem živita) kot turista in počnita stvari, ki jih običajno počno turisti – pojdita na kak ogled, v staro mestno jedro, muzej, park, ogledujta si znamenitosti. Ogledujta si z zanimanjem in čudenjem – saj sta vendar turista!

• Ustvarita nekaj skupaj – na primer ustvarjalno obložita pico, sladoled, zgradita stolp iz kamnov … Lahko se bosta precej nasmejala čudnim kombinacijam, ki bodo odražale vajine različne pristope k pripravi hrane, gradnji in življenju nasploh.

• Peljita se celotno pot z mestnim avtobusom. Razmišljajta o tem, kar na poti vidita in o potnikih na avtobusu, potem pa si izmenjajta vtise in misli.

• Pojdita skupaj v knjigarno. Sprehodita se skozi vajine najljubše police ali oddelke. Če ima knjigarna udobne naslanjače, se lahko namestita vanje. Vživita se v vlogo dveh zelo načitanih oseb ...

• Pojdita v živalski vrt. Ja, tokrat čisto zares brez otrok.

• Ustvarita si večer na temo »najljubše«. Vsak od vaju si lahko izbere eno najljubšo aktivnost, okrog katere potem spleteta celoten večer. Lahko je na temo najljubše hrane, najljubše obleke, najljubšega filma, najljubše glasbe, najljubšega športa, najljubše države … Enkrat naj bo zmenek posvečen ženinim najljubšim stvarem, drugič moževim.  

• Pojdita skupaj v zabaviščni ali adrenalinski park. Brez otrok – bodita otroka vidva!

par zmenek2

• Igrajta skupaj kak šport, s katerim se sicer ne ukvarjata. Lahko je to igra badmintona, tenisa, košarka, veslanje, plavanje …

• Pojdita skupaj na semenj ali tržnico, določita znesek, ki ga vsak od vaju lahko porabi, potem pa z nakupljenim skušajta ustvariti kar najbolj zanimivo darilo drug za drugega.

• Sodelujta kot prostovoljca pri kakem dobrodelnem projektu ali dejavnosti v mestu, vasi, organizaciji, župniji …

ZMENKI ZUNAJ

• Voda in mesečina skupaj sta lahko zelo romantična zadeva. Je kje v bližini vašega doma kako jezero, reka, vodnjak? Sprehodita se ob vodi ponoči, najbolje na jasen večer ob polni luni. Ustavita se in občudujta odsev na vodi. Sanjarita skupaj …

• Počnita skupaj nekaj odštekanega, kar vaju spominja na otroštvo: splezajta na drevo, lovita kresničke, hranita race …

• Naredita si »piknik kot nekoč« na odmaknjenem kraju – pogrnita na tla prt, prinesita jedi v košari in jih razporedita po njem … Prileglo bi se tudi malce vina! Drug drugemu lahko bereta romantično poezijo …  

• Pojdita se vozit s kolesi zjutraj ali zvečer. Raziskujta bližnjo okolico, v svojem kraju ali po bližnjih vaseh. Privoščita si kavico in zajtrk ali sladoled v kaki kavarni ob poti. Vstavita se, kjerkoli vama srce poželi, saj nista na dirki!

• Če je kampiranje s šotorom za vaju novo doživetje, si ga vsekakor privoščita! Lahko si sposodita šotor in spalne vreče, pridobita kak nasvet od bolj izkušenih in prespita noč nekje na prostem … če že ne v divjini, vsaj na svojem vrtu! Stisnita se drug k drugemu, pripovedujta si zgodbe, popecita kaj na tabornem ognju …

 

Vir: foryourmarriage.org

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.