Razlogi za redne zmenke v zakonu

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Petek, 9. april 2010, 1:00
Image

Številne obveznosti botrujejo temu, da potisnemo zakonski odnos proti dnu seznama prioritet. Včasih je seveda potrebno dati pozornost drugim. Vseeno pa je dobro imeti v zavesti, da je ravno zakonec tisti, ki nam bo najverjetneje stal ob strani, ko bomo hodili okrog s palico. 

Zato si redno vzemite čas za zmenke z zakoncem. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj.  

1 Zakonski odnos je dinamičen. Je živ in spreminjajoč. Treba ga je hraniti in spodbujati, da ostane živ. 

2 Na zakoncu je vedno nekaj novega. Zmenki so dober način za ustvarjanje varnega okolja. Tako je verjetneje, da vas bo zakonec obveščal o vseh »novostih«. 

Vlaganje v prihodnost. Tako kot pri varčevalnem računu, kjer je lažje dodati malo na že obstoječi račun in opazovati, kako premoženje raste, kot pa začeti na novo.

4 Poročili ste se, ker ste hodili na zmenke. To samo pomeni, da je ohranjanje zmenkov dober način, da ostanete poročeni.

5 Zakonska zveza se lahko primerja s kompletom pnevmatik. Normalno je, da se s časom ponosijo in raztrgajo. Zmenki so namenjeni ohranjanju ravnovesja in pritiska. Če so dobro opravljeni, bo zakon trajal vse življenje. 

6 Zmenki so priložnost, da se osredotočite. Dan za dnem vam obveznosti odvračajo pozornost od zakonca. Zmenki vam omogočijo, da se osredotočite na osebo, ki je na vrhu seznama prioritet. 

7 Zapomnite si dobre čase. Dober zmenek pogosto potegne na plano spomine pred poroko. Ti spomini lahko ustvarjajo pričakovanja za vaš naslednji zmenek.

Ustvarjajo prihodnost. Zmenki določajo okvir za prihodnja družinska srečanja. Lepi zmenki privabijo zakonca in družino, da si želijo preživeti nekaj časa z vami.

9 Smeh je najboljše zdravilo. Skupno veselje omogoča, da sta lahko skupaj tudi, ko sta ranjena in ko je hudo.

10 Spomnijo vas, da se ljubita. Zmenek je eden izmed posebnih načinov, ko pokažete občudovanje do zakonca. Poskusite z zmenkom že ta teden. Imejte se lepo!

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.