Postati suha - cilj poročnega dne?

Uredništvo iskreni.net
Četrtek, 16. april 2009, 7:22
Image
Ko zaročenca naznanita poroko, sta deležna številnih vprašanj. Vendar se presenetljivo veliko vprašanj vrti okoli tega, kako bosta izgledala na poročni dan, malokoga pa zanimajo podrobnosti zaroke ali njuni načrti po poroki.

Mnoge današnje neveste so postale obsedene s podrobnostmi o poroki – kako bo zgledala, kakšna bodo rože, kakšna hrana, kako bo okrašeno - in pozabljajo, da je cilj poroke njun zakon. Njihovo zanimanje se tako vrti okoli njihove teže, polti, las …

Pravimo, da vsaka nevesta lepa, pa če to verjamemo ali ne. Vendar za svojega zaročenca je. Za njegove oči ni privlačnejšega dekleta. Njene kreposti odkriva iz dneva v dan in jo ljubi tako kot je, pa tudi če ima kakšen kilogram več in ne vedno najnovejše frizure. Ženin je v času skupne hoje dobro spoznal njen karakter in ugotovil, da mu je privlačen. Prav tako mu je všeč njena zunanjost. Zakaj torej ta pretirana obsedenost z videzom?

Pred poroko čaka nevesto ogromno priprav. Svoj čas bi morala nameniti tudi pogovorom s srečno poročenimi ženami in jih vprašati za nasvete. Prebirati bi morala knjige o osebni rasti in o odnosih, in brati knjige, ki govorijo o tem, kako ohranjati zakon živ in zdrav. Skupaj z zaročencem bi morala dobro razčistiti s svojo preteklostjo, da bi lahko razumela, kaj prinašata v odnos. Obstaja tudi kar nekaj priprav na zakon, med drugim tudi e-priprava, preko katere se lahko še bolje spoznata in poglobita v odnos.

Seveda je na poročni dan pomembna tudi lepota. Vsaka nevesta si želi biti najlepša za svojega ženina in sijati v poročni obleki. Vendar bo lepota žarela iz njene notranjosti, če bo v sebi srečna in zadovoljna. Tudi če so vaši nohti kratki, vaša polt svetla, če vašo postavo krasi kakšen kilogram več, ste v očeh ženina lepa in najboljša. In če se poleg telesne priprave osredotočite tudi na osebno rast in izboljšanje odnosa, poročni dan ne bo le poroka vaših sanj, pač pa tudi življenje v dvoje po poroki zakon vaših sanj.

© Copyright iskreni.net

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Anonymous
Četrtek, 16. april 2009, 12:16

:s ponavadi ni problem v tem da bi želele biti najlepše za svojega ženina, pač pa to počnejo zase, da bojo nekoč gledale po albumu in vzdihovale kako so bile lepe :lol: . ogromno žensk je pač "mahnjenih" na to da imajo čimlepše fotke, tudi če niso prav nič realne...

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor