Podojite dojenčke, je papež nagovoril mame

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 13. januar 2014, 14:34
Image
papez-krst1

V nedeljo, 12. januarja, na nedeljo Jezusovega krsta, je v Sikstinski kapeli papež Frančišek krstil 32 dojenčkov. Med mašo je njihove mame nagovoril, naj jih brez pomislekov podojijo v kapeli.

 

Za razliko od svojih predhodnikov, ki so na ta dan vernike nagovorili z dolgo in teološko obarvano pridigo, pa je papež Frančišek nagovoril s kratko (le dobrih 300 besed dolgo) improvizirano pridigo, s katero se je osredotočil na otroke.

»Danes bo pel zbor, vendar bo najlepši zbor vseh zborov zbor dojenčkov, ki se bodo oglašali. Nekateri bodo jokali, ker jim ni prijetno ali ker so lačni,« je nagovoril starše v domačem in sproščenem tonu.  

Michelangelove freske v Sikstinski kapeli so med svetovno najbolj znanimi umetninami.  Na stropu je upodobljeno stvarjenje človeka, na steni za oltarjem pa je prikazana poslednja sodba. Vendar pa je papež pomiril mame z besedami, naj ne bodo prestrašene zaradi tega, kar jih obdaja.

Z besedami: "Mame, če je dojenček lačen, ga brez pomislekov nahranite. Dojenčki so najbolj pomembni ljudje tukaj,» je nagovoril mame v istem prostoru, kjer je bil 13. marca 2013 izvoljen za papeža kot prvi neevropski papež v zadnjih 1300 letih.

Frančišek je prejšnji mesec v intervjuju dejal, da se mame ne bi smele počutiti neprijetno, če dojijo med njegovimi slovesnostmi.

Nedeljska slovesnost je bil le zadnji primer tega, kako je papež blizu navadnim ljudem in njihovim potrebam.

Vir: Reuters 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.