Otroci so blagoslov

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 13. julij 2009, 6:47
Image

Otroci so čudoviti. Ni važno, kakšne so okoliščine, ni važno, kdo sta mama ali oče, otrok je dar in priložnost za praznovanje. Kaj je na otrocih, da so tako dobri tako za zakon kot za družbo na splošno?

Otroci pomagajo obdržati zakon skupaj Ohranjati zakon živ je težko delo in vsi poročeni pari se srečajo s problemi, težavami in krizami. Večina zakonov, ki razpade, razpade že v prvih dveh letih. Zelo enostavno je preprosto odnehati, se predati. Potrebno pa je veliko poguma, da se kljub težavam vrnete nazaj k zakoncu in rešite zadeve. Ne glede na to, kako močno ljubite zakonca, se včasih zdi, da tega ni vreden. V takih primerih je otrok lahko zakoncema spodbuda, da vztrajata tudi takrat, ko se zdi brezupno. Številnim parom je lahko ravno otrok povod za to, da svojo ljubezen okrepita, namesto, da bi obupala. 

Otroci naredijo iz staršev boljše ljudi Naenkrat je tu malo bitje, ki vas v polnosti potrebuje. Ne more se sam nahraniti ali umiti. Če mu je hladno, ne ve, kaj mora storiti, da se ogreje. Če čuti bolečino, ne more narediti ničesar, da bi jo omilil. Novopečeni starši se hitro učijo nesebičnosti. Če so prej mesece ali leta mislili le nase in na svojega zakonca, se zdaj vsak trenutek zavedajo, da otrok nekaj potrebuje. Starši hitro postavijo nove standarde in vrednote. Ko iz ust štiriletnika prvič slišite psovko, ki se jo je naučil od vas, je to za vas jasen znak. Ko petletniku poskušate razložiti, zakaj se ne laže, veliko več pozornosti namenjate tudi lastni poštenosti. Vse to se dodaja, in preden se dobro zaveste, ste že drugačna in boljša oseba. Hkrati pa se starši naučite, da ne morete narediti vsega. Naučite se tudi, kaj je zares pomembno. 

Otroci koristijo gospodarstvu Preživetje družine stane. V medijih velikokrat zasledimo podatke in izračune, koliko nas stane otrok, njegovo šolanje ….. To je žal velikokrat res. Verjetno ni veliko parov, ki vam bodo povedali, da je njihov življenjski standard višji, odkar so se odločili za veliko družino. Če pa dobro pomislijo, pa večina prizna, da so jih ravno otroci spodbudili k samodisciplini in so ravno zaradi tega dosegli višji življenjski standard, kot so pričakovali. Otroci pa predstavljajo tudi naslednjo generacijo delavcev, ki bo skrbela za naše preživetje v starosti. 

Otroci pomagajo staršem, da se ustalijo in postanejo produktivni člani družbe Otroci so velika motivacija za mnogo dobrega dela v našem svetu. Starši skrbijo za varno okolje, preprečujejo revščino in lakoto, borijo se proti onesnaževanju, kriminalu, zlorabam. Svojim otrokom želijo zapustiti lepši in boljši svet. 

Otroci so zabavni Na svet gledajo kot na nekaj novega, svežega in izjemno razburljivega. Otroci nimajo predsodkov in ne obsojajo, kar je v odraslem svetu nekaj običajnega. Ko boste opazovali svojega malčka, kako se trudi naučiti mačko sesti na ukaz, vam bo to še dolgo priklicalo nasmeh na obraz.

Otroci nas popeljejo v tok življenja in nas ohranjajo v trdnem stiku s stvarmi, ki so pomembne: poštenost, predanost, velikodušnost. To so vrline, zaradi katerih je življenje čudovito.

 

Vir: www.omsoul.com

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Anonymous
Ponedeljek, 13. julij 2009, 10:43

iz takšnega vidika pa še nisem gledala. sem že mislila, da gre za en osladen članek, ki poveličuje otroke.

otroci so "težja pot", ko se moraš truditi tudi ko je za znoret težko.