Naravno načrtovanje družine in midva

Uredništvo iskreni.net
Ponedeljek, 24. februar 2014, 5:00
Image
couple-with-picnic-basket

"Hrepenenje, da bi lahko zares živela NND, naju je spodbudilo, da sva začela veliko bolj negovati najin odnos," pravita nekdanja tečajnika FertilityCare Simon in Mateja o svojem odnosu do naravnega načrtovanja družine ...

"Za naravno načrtovanje družine sva se odločila že pred poroko, saj nisva želela, da bi umetno posegala v najini telesi. Metoda nama je prva leta zakona dobro služila. Uporabljala sva jo bolj z namenom, da sva zanosila, le malo časa pa za izogibanje nosečnosti.

Po tretjem porodu pa sva se znašla v stiski. Žena je imela zelo nereden ciklus. Čutila sva, da ne moreva sprejeti novega življenja. Čeprav sva si želela živeti uporabljati NND, enostavno ni šlo. Zaradi strahu pred prehitro zanositvijo sva občasno uporabljala kondom. Toda v srcu sva čutila negotovost in nemir. Zdelo se nama je, da najina spolnost ni tako močna in globoka, kot je bila v prvih letih najinega zakona.

Takrat nama je v roke prišla knjiga »Teologija telesa za začetnike«. Močno naju je nagovorila. Ob poglabljanju v teologijo telesa sva zahrepenela, da bi živela spolnost po Božjem načrtu, da v najini spolnosti ne bi bilo kontracepcije.

Ker sva se prej NND naučila samo iz knjig in jo uporabljala bolj »približno« (še posebej po porodih, ko je ženski ciklus popolnoma drugačen), sva se odločila za tečaj metode FertilityCare. Skozi tečaj sva dobila veliko večje zaupanje v uporabo metode. Že to je spremenilo najino spolnost.

Izkusila sva tudi, kako veliko dejavnikov je potrebnih, če želiva živeti NND in spolnost, ki osrečuje. Prav hrepenenje, da bi lahko zares živela NND, naju je spodbudilo, da sva začela veliko bolj negovati najin odnos, kar sva prej ob treh majhnih otrocih kar zanemarila. Veliko bolj sva se začela tudi obračati na Gospoda, da bi nama pomagal živeti spolnost kot dar."

Simon in Mateja

Pričevanje je bilo prvotno objavljeno v prilogi Naša družina (2/2013).

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9 do 12 let)

marec - maj 2020

Ljubljana, Celje, Koper, Sveti Duh, Nova Gorica,
Kobarid