Najpogostejše napake pri izbiri poročne obleke

Polonca Sokol
Ponedeljek, 30. januar 2012, 6:04
Image
porocna3

Še tako preprosto dekle v poročni obleki zažari in je prava princeska! Kraljevski občutek je že samo izbiranje poročne obleke!

Celo večina tistih, ki so se odločile, da si obleko dajo izdelati po meri, "izkoristijo" priložnost in si s prijateljicami privoščijo sprehod skozi izposojevalnice poročnih oblek.

V tem članku želim bodoče nevestice opozoriti, naj bodo pri izbiri pozorne, da ne bo poročna obleka le modna, temveč bo se bodo v njej zares dobro počutile. 

Najpogostejše napake:

Obleke brez naramnic

Obleke brez naramnic so silno moderne, vendar pa s seboj prinesejo veliko težav.

- Nekatere lezejo dol. Čeprav mere prilagodijo nevesti, ta ponavadi, zaradi skrbi, v zadnjih dneh še malo shujša, zato ta težava ni redka. In ni prijetno če si morate v enem dnevu obleko popraviti neštetokrat!

- Ko "nekaj" uide... Marsikdaj nevesta nima občutka, da ji obleka leze, vendar pa sem bila tudi sama večkrat priča neljubemu dogodku, ko so ob poskoku, metanju šopka ali plesu, prsi (ponavadi bolj vitkih nevestic) "pobegnile". In prav v takih trenutkih je zagotovo zraven fotograf, snemalec, da kakšnih "veselih" šrangarjev ne omenjam ...

- Pri malo bolj močnih nevestah, in v strahu, da se zgodi prvi scenarij, take obleke malo bolj zategnejo. Ne izgleda ravno lepo :)

- Dostojanstvo. Obleke brez naramnic, ki odkrivajo gola ramena, še posebej, če imajo zelo odprt sprednji del, ne odkrivajo resnične lepote ženske. Kaj hitro se lahko zgodi, da je ženska, pa čeprav v vlogi neveste, popredmetena. Večina nevest, ki si izbere obleke brez naramnic si zato vsaj za k cerkveni poroki izbere kakšno tančico, bolero ali šal, da si ogrne gola ramena. Toda pri šalih in ruticah bodite previdne ... tako, kot ob aktivnostih poleze obleka, tudi gladki šali. Bila sem na poroki, ko je nevesti med mašo šal zdrknil z ramen in hrbta. Ker je rob naslonjala stola zakrival rob obleke, je bil to za svate, ki sedijo za ženinom in nevesto, precej hecen prizor, saj je izgledalo, kot da je nevesta gola pred oltarjem.

 

porocna2

Če je zategnjeno premalo, ni dobro. Če je preveč ... tudi ni dobro ...

Zelo ozke obleke

Zelo ozko poročno obleko si ponavadi privoščijo tiste neveste, ki jih je narava obdarila s proporci, ki so privlačni sodobni družbi (vitke in visoke).

Tudi glede zelo ozkih oblek bi izpostavila dva vidika:

- Dostojanstvo: je obleka, ki skoraj popolnoma razkriva nevestino postavo res dostojanstvena? Ne izziva moških, da si predstavljajo še več? Ne izziva žensk, da bi ocenjevale? Ni to krivično do ženina, ki bi moral biti edini, ki bi vedel, kdo se mu s poroko v polnosti podarja?

- Praktičnost: Si predstavljate, kako boste v ozki obleki lezle iz avta? Kako boste hodile po stopnicah? (Imam samo eno ozko krilo in zagotavljam, da je to prava umetnost! Me včasih prime, da bi šla po stopnicah kot rakovica :) )

Ne pozabite, da boste poleg imele še petke, ki so prav tako lahko problem, sploh če jih niste vajene! In kako boste plesale? Imejte v mislih, da ne boste plesale le plesov, ki sta se jih učila z ženinom, temveč vas bo morda oče popeljal na "plavajoči" valček, pri katerem boste morale delati velike korake. Da seveda ne omenjam kakšnega "sirtakija" ki po polnoči zagotovo pride na vrsto ...

 

porocna1

Si predstavljate, kako je katera izmed njiju zlezla iz avtomobila?

Zelo široke obleke

Preveč široke obleke in obleke z dolgimi vlečkami prav tako povzročajo težave ... Že zato, da jo oblečete, morate imeti ob sebi vsaj tri prijateljice in mamo, da se ne izgubite.  V njih je težko plesati, svatje zelo zanesljivo stopijo na obleko vsakič, ko se vam približajo, velik problem nastane, ko lezete v avto ... Kaj rado se zgodi, da se kam zataknejo in se malo strgajo, vlečke se zapackajo, nevesta pa se najpogosteje cel dan vsaj na tihem živcira, ker obleka ni več čista in cela, in jo skrbi, kako bo to razložila, ko jo bo vrnila. 

Važno je počutje

Ko boste obleko "začutile" in se vam bo zdelo, da je prava, vseeno še enkrat pomislite in si zastavite nekaj vprašanj: Se bom počutila v njej dobro tudi ko:

- bom lezla v avto?
- bom lezla iz avta?
- bom plesala?
- bom metala šopek?
- se bom "morala" igrati kakšno zabavno igro?  
- mi bodo svatje čestitali?
- mi bodo čestitali "veseli" samski fantje z vasi?
- bom stala pred oltarjem?
 

Če si na vse to odgovorite pritrdilno, potem ste našle obleko, v kateri boste zares najlepše!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.