Kako doseči, da bo mož gledal vas – in samo vas?

Eva Markovič
Nedelja, 24. april 2016, 5:51
Image
Man-In-Love
Moški radi gledajo. Ženske si želimo, da bi mož gledal samo nas. Toda ali veste, da obstaja snov, ki moškim dejansko pomaga, da ohranijo razdaljo do privlačnih žensk? In da to snov lahko izdelamo doma ...

Izsledki znanstvene študije Univerze v Bonnu so pokazali, da hormon oksitocin, ki nastaja v možganih, ne ustvarja le občutka povezanosti, sreče in neizmernega zaupanja med ljubimcema, ampak moškim, ki živijo v predanih razmerjih, hkrati preprečuje, da bi se preveč približali drugim privlačnim ženskam. Pravzaprav je lahko oksitocin »droga zvestobe«!

Moški v predanih razmerjih se niso približali privlačni ženski

Eksperiment, ki se ga izvedli na Univerzi v Bonnu, je bil preprost. Raziskovalci so 57 sodelujočim moškim vbrizgali oksitocin oz. placebo s pomočjo pršila za nos. (Ne razveselite se prehitro. Ni v prosti prodaji!)

 

Čez eno uro so moške posamično predstavili privlačni ženski (ki je bila predstavljena kot del raziskovalnega tima). Počasi so se fizično približevali ženski, obenem pa so morali ocenjevati, ali je razdalja med njima »idealna« oz. »ustrezna« ali pa se počutijo že »rahlo neprijetno«.

Raziskovalci so predpostavljali, da se bodo moški zaradi oskitocina, ki spodbuja občutek zaupanja, počutili dobro, ko se bo razdalja manjšala. Zgodilo se je ravno nasprotno! Moški iz predanih razmerij (ne pa tudi tisti, ki so bili samski) so rajši obdržali večjo razdaljo do privlačne ženske. Moški, ki so dobili placebo namesto oksitocina, pa so imeli manj zadržkov ob fizičnem približevanju.

Ne samo hormon ljubezni in sreče, tudi hormon zvestobe

Hormon oksitocin pogosto imenujejo hormon ljubezni. Sprošča se ob telesni bližini, nežnosti, spolnem odnosu, izredno pomembno vlogo pa ima tudi ob porodu, ko zagotavlja, da se mati v polnosti osredotoči na novorojeno, ranljivo bitje.

Raziskava Univerze v Bonnu pa daje zanimiv pogled tudi v mehanizem, ki ga narava daje moškemu in ženski, da po njunih telesih podpira zvestobo med njima. Če seveda znata tudi na čustveno-duhovni ravni sprejeti in vključiti ta potencial svojih teles.

 

12

Ustvarite malo oksitocina!

Ali ne bi bilo krasno, če bi lahko ženske kar v lekarni kupile stekleničko in z njo redno pršile moža? Katera žena si ne želi, da bi mož čutil samo njeno privlačnost, da bi gledal samo njo?

A ne rabimo lekarne, saj to snov lahko izdelamo same! Naša telesa so ustvarjena, da proizvajajo oksitocin – veliko oksitocina! – s preprostim dotikom. Držanje za roke s svojim možem, preprosta masaža po večerji, spanje v žlički ... in seveda največja doza, ki nastane pri spolnem odnosu.

Kdo potrebuje pršilo za nos? Ustvarjeni smo, da ustvarjamo oksitocin. Zato se kar lotite. Verjetno bo to najlepše darilo, kar ga lahko poklonite svojemu možu ... in sebi!

Foto: lunarcafe.com, awesomeinventions.com (Curtis Wiklund)

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.