Kaj morate vedeti, če se NND-ja učite iz knjige

Uredništvo iskreni.net
Petek, 2. september 2016, 5:32
Image
results wide

Vse se je začelo, ko mi je pod roke prišla knjiga Naravno in zanesljivo. Prebrala sem jo in bila prepričana, da bo šlo vse z lahkoto. A izkazalo se je drugače.

Pri meni se je sluz pojavila že 6 dan cikla in vztrajala do menstruacije. To se ni poklopilo s tem, kar je pisalo v knjigi. Sluz naj bi se tekom ciklusa spreminjala, bili naj bi dnevi brez sluzi, pri meni pa je bilo tako, da sem vedno imela zelo kvalitetno sluz. No, vsaj tako sem sama ocenila. S temperaturo je bilo lažje.

Moja sluz je drugačna. Je kaj narobe z mano?

Prijateljica mi je svetovala, naj se udeležim tečaja. In sem se. Stvari so mi postale veliko bolj jasne. Spoznala sem, da moja sluz ni nujna enaka slikam v knjigi. In priznam, da mi marsikaj, kar je napisano v knjigi, še vedno ni jasno. Rečeno mi je bilo tudi, naj se bolj zanašam na temperaturo, ker naj bi bila ta zelo natančna.

Žal pa se moj cikel ni spremenil. Sluz je še vedno vztrajala iz dneva v dan. Opazovanje mi je postalo mučno in frustrirajoče, saj se moj cikel kar ni želel urediti tako, kot je to zgledalo v knjigi. Tudi merjenje temperature mi ni šlo več dobro od rok. Ker nisem imela vedno enakega ritma, se je to poznalo tudi na temperaturi. Namesto lepe krivulje je moj graf izgledal bolj podoben žagi.

Tudi drugim priporočam, da se naravnih metod ne učite sami.

Skoraj sem že obupala, ko sem na internetu slučajno zasledila, da obstaja zelo zanesljiva naravna metoda, ki temelji samo na sluzi. FertilityCare. In sem kot zadnjo možnost sklenila poskusiti še to, preden obupam nad naravnim.

Kaj sem spoznala?

Spoznala sem, da je zelo pomembno, kdaj in kako se opazujem. Da ni dovolj, da se pogledam, preden opravim potrebo, ampak tudi po potrebi. In zanimivo, pri sebi sem opazila, da včasih samo po potrebi opazim najboljšo sluz.

Spoznala sem, da temperatura ni pomembnejša od sluzi, ampak ravno obratno. Brez sluzi lahko določaš plodne in neplodne dni, čeprav to v praksi pomeni, da je večina ciklusa potem plodna. Brez temperature pa svoje telo izvrstno spoznaš in to znanje lahko zanesljivo vnovčiš pri uravnavanju spočetij. Da ne govorim o situacijah, ko si dejansko želiš zanositi. Sluz je nujna! Od nje je odvisna zanositev. 

Spoznala sem, da vsa moja sluz le ni tako top kvalitete, kot sem mislila. In da ne vidim vedno sluzi, ampak včasih tudi druge nožnične izcedke. Kako osvobajajoče je bilo spoznati, da tudi moj cikel sledi osnovnim vzorcem in lahko prepoznam, kdaj se moje telo pripravlja na ovulacijo.

Zato tudi drugim priporočam, da se naravnih metod ne učite sami. Sicer boste zmedeni in lahko zafrustrirani tako, kot sem bila jaz eno leto. Osebna srečanja in vodenje s strani svetovalke pa mi je pomagalo razumeti, kaj pravzaprav vidim in kaj se dogaja v mojem telesu. In lahko rečem, da se šele sedaj zares poznam. In zaupam, da moje telo deluje tako, kot je treba.   

 

Napisana izkušnja je izkušnja slovenske uporabnice, ki želi ostati anonimna.

Foto: carefertility.net

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

93%

18.219€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.