Kadar so otroci majhni, se ljubezen med zakoncema izraža na drugačen način

Mojca Koren Lapajne
Petek, 21. julij 2017, 5:47
Image
porocen par opravila

Načinov izkazovanja ljubezni med zakoncema je toliko, kolikor je zakoncev. Ti so lahko čas ali darila, ki jih drug drugemu podarimo. Lahko so objemi, lahko je predano služenje. Lahko so izgovorjene ali slišane besede.

S tem ko gresta zakonca skozi različna obdobja svoje poti, pa se ti načini izkazovanja ljubezni gotovo spreminjajo. Če je bilo v začetku zveze veliko daril in besed, pridejo meseci, ko so morda pomembna predvsem dejanja. Če je v nekem obdobju dragocen predvsem čas, ki ga preživita skupaj, bo morda v drugem bolj uslužnost.

V času, ko se po domu sprehajajo in tekajo majhna stopala, gotovo marsikje ni prav veliko časa za dolge romantične večerje ob svečah, je pa vedno čas za močen objem, ki zagotavlja, da bosta zmogla. In morda šopek vrtnic po dnevu, polnem otroškega joka, ni toliko vreden kot dejstvo, da mož posesa tla.

Mamica šestih majhnih otrok Chrissy Roussel je na prisrčen zapisala, kako z možem drug drugemu izkazujeta ljubezen v dneh, ko bi rekli, da za izkazovanje ljubezni pravzaprav sploh ni veliko časa.

 1. Ljubezen izkažeš s tem, da se javiš, da boš vse otroke spravil spat čisto sam, tako da si drugi lahko vzame kakšno uro popolnoma zase.
 2. Ljubezen je razumevanje, kaj pomenijo besede drugega. Da ko eden ali drugi v SMS napiše: “Hej, kako si?” to pravzaprav pomeni: “Kdaj boš doma? Prosim, reci, da kmalu.”Načini izkazovanja ljubezni se spreminjajo. Če je bilo v začetku zveze veliko daril in besed, pridejo meseci, ko so morda pomembna predvsem dejanja.
 3. Ljubezen je, da lahko drug z drugim deliva svoje strahove in svoja pričakovanja glede otrok. Da se pogovarjava o njihovih najmanjših in vsakodnevnih napredkih in o tem, kako je biti z njimi sam na njihove najbolj težavne dneve.
 4. Ljubezen je, da drug drugega opominjava, da sva dobra starša kljub občasnim šibkostim. Ljubezen je spodbujanje in učenje drug (od) drugega.
 5. Ljubezen je, da brez komentarjev za drugega očistiva avto po tem, ko so ga otroci  nadrobili z žemljicami.
 6. Ljubezen je sprejemanje sprememb na telesu drug drugega, najsi bo to ženino poporodno telo ali moževi podočnjaki.
 7. Ljubezen je javljanje iz trgovine, kadar opravljaš tedenske nakupe in vprašaš, če si drugi želi kaj posebnega. Ali pa javljanje tistemu, ki je v trgovini, kaj vse manjka na nakupovalnem seznamu, vključno z dodatnim paketom vlažilnih robčkov.
 8. Ljubezen je, da eden od naju vstane od mize, da pobriše pravkar polito otroško pijačo, zato da lahko drugi v miru dokonča svoj grižljaj.
 9. Ljubezen je, da znava drug drugega nasmejati na koncu pogovora o napornem dnevu za nama.
 10. Ljubezen je prostovoljna odločitev katerega od naju, da bo vstal in poskrbel za nočno dozo antibiotika, ki ga mora dobiti otrok.
 11. Ljubezen je praznjenje in polnjenje pomivalnega in pralnega stroja, sesanje in likanje namesto drugega. In za drugega.
 12. Ljubezen je iskreno vprašanje: “Ti lahko kako pomagam?”
 13. Ljubezen je razumeti, prositi odpuščanja in oprostiti. V trenutkih utrujenosti storimo in izrečemo marsikaj, česar sploh ne mislimo ali čutimo.
 14. Ljubezen je skupaj se smejati vsem tistim šalam o vzgoji, ki v trenutku, ko se dogajajo tebi, niso niti najmanj smešne.
 15. Ljubezen je znati prepoznati pogled, ki govori: ”Prosim, vskoči. Pomagaj.”

Vir: community.today.com   

Foto: womansday.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.