Foto: Mavrični otroci

Polonca Sokol
Sobota, 19. december 2015, 6:32
Image
mavricne naslovna

Mavrični otroci so otroci, ki so se rodili po smrti bratca ali sestrice in tako prinesli v družino tolažbo, upanje in ponovno veselje.

Mavrica, ki si jo je v današnjem času prisvojilo LGBT gibanje, je v Svetem pismu simbol zaveze med Bogom in človekom, Božje obljube Noetu, da se vesoljni potop ne bo nikoli več zgodil. Prinaša upanje, tolažbo, veselje.

Mavrični otroci ogrejejo srce!

Skupina sedmih mamic je pozirala v oblačilih v barvah mavrice. Najprej kot nosečke, pozneje s svojimi »mavričnimi otročički«.

S tem so želele sporočiti, da je vsak otrok blagoslov in preseči molk o svojih otrocih, ki so umrli zaradi spontanega splava, prezgodnjega poroda ali kot dojenčki.

Spontani splav se zgodi pri 15-20% nosečnostih in številnim mamicam je o tem še vedno težko spregovoriti in si dovoliti žalovanje.

Fotografije sta posneli Natalia Karpovovy and Elena Gannenko, pravi bum pa se je zgodil z njihovo objavo na facebook strani »Vsak otrok je blagoslov« (Every Child is a Blessing), za katero se skriva blogerka Chasity Boatman, ki je ob fotografijah zapisala: »Vsak otrok je poseben in si zasluži praznovanje, toda mavrični otroci absolutno ogrejejo srce. Tolikšno ozdravljenje prihaja po njih!«

S to objavo na Facebooku je zagotovo zadela v srce mnogih žensk, saj se je objava razširila nad vsemi prčakovanji: všečkalo jo je več kot 140.000 oseb, deljena je bila skoraj 130.000-krat, presegla pa je 19.000 komentarjev. Med njimi so bili mnogi taki, ki so delili žalost ob izgubi otroka, pa tudi veselje ob mavričnem »nasledniku«.

Na slikah se nas ne dotakne samo ljubkost otrok, ampak predvsem ženstvenost, neizmerna moč, zanos in resnična lepota, ki jo izžarevajo mame.

Vabljeni, da v prečudovitih fotografijah uživate tudi vi! 

mavricne1

mavricne2

mavricne3

mavricne4

mavricne5

 

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.