Film o zakonu

Uredništvo iskreni.net
Torek, 9. september 2008, 10:03
Image
Zakon lahko rešimo

Film Fireproof nas popelje v središče mnogih zakonov. Mož Caleb gleda pornografijo na internetu in sanja o nakupu čolna.

Žena Catherine je izgubila vse spoštovanje do svojega moža in se odziva na prijazne besede in kretnje zdravnikov v bolnišnici, kjer dela. Caleb in Catherine sta individuuma, ki hodita drug mimo drugega v lastni kuhinji in si ne delita več postelje – neznanca, ki živita pod isto streho.

Fireproff je film, ki govori o zakonu Caleba in Catherine (dvojni dohodki, nič otrok). Caleb je poveljnik gasilcev, Catherine pa je predstavnica za stike z javnostjo v lokalni bolnišnici. Njun sedemletni zakon propada in nihče od njiju ne ve, kako ga rešiti. Ko Caleb zaupa svojemu očetu, da je ločitev pred vrati, ga oče izzove, naj poskusi 40-dnevni »izziv ljubezni« - 40-dnevni eksperiment, ki naj bi naučil Caleba, kako požrtvovalno ljubiti svojo ženo. Caleb izziv sicer sprejme, ampak ne z vsem srcem. Vprašanje je, ali se bo njegovo srce spremenilo in ali lahko spremeni stvari, preden bo prepozno? 


 
Stephen in Alex Kendrick, brata, ki sta film producirala in režirala, sta uspešno zajela resničnost zakona, ki zaide v težave. Njune pastoralne izkušnje in delo z mnogimi resničnimi zakonci so jima omogočili v film vliti avtentičnost.Poleg izjemno presunljive zgodbe, ki nam izvirno pokaže, kako začeti znova, je pri filmu presentljiv tudi proračun. Medtem ko je veliko ameriških filmov danes posnetih tudi s proračunom 100 mio USD, je Fireproof nastal s smešno nizkim proračunom 500.000 USD - in to ne na račun kakovosti, ampak ker ni bilo treba plačati za lokacije snemanj in so za katering poskrbele lokalne župnije, pa tudi ker so se vsi igralci in režiserja odrekli honorarju. Film torej ne bo tako dobičkonosen kot drugi, bo pa zagotovo veliko pripomogel k napredku mnogih zakonov. Zagotovo vas ne bo pustil hladne.

Sedaj lahko le upamo, da bo film čim prej dostopen tudi v Sloveniji.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Petek, 19. september 2008, 10:26

Pozdravljeni,

Končno se je začelo premikati tudi z medijskega področja!

Komaj čakam!

LPS

Torek, 23. september 2008, 19:53

Jaz tudi že delam reklamo naokoli...
;) :D

Grebenčeva 4, 8273 Leskovec
Nedelja, 12. oktober 2008, 20:14

Hvala vam za promocijo tega lepega filma. Upam, da bo prinesel med naše zakonce malo več zavedanja o tem, da odnos ni nekaj samo po sebi umevnega, pač pa je živa stvar, ko jo je potrebno (vsakodnevno) negovati.
Vsem, ki se trudite za dobro naših družin želim vse dobro.
Dani

Petek, 20. februar 2009, 11:29

Zelo lep film, sem ga ravno včeraj pogledala. Poučen in ti da veliko mislit.

Petek, 20. februar 2009, 11:40

In reply to by Tina (not verified)

Ojla,

smem vprašati kje ste si ga ogledali, oz. ali ga imajo že v videotekaha ali kaj!?! :X

Petek, 20. februar 2009, 12:00

In reply to by elektra (not verified)

Fant ga je snel dol z neta, samo podnapisov v slovenščini še ni, je pa tudi v angleščini čist fajn za razumet.

Petek, 28. avgust 2009, 2:17

Je možno kje v Sloveniji kupit knjigo The Love Dare??

Petek, 28. avgust 2009, 7:41

In reply to by Anonymous (not verified)

Mislim, da ne. Jaz sem jo kupil po netu v ZDA.

Sreda, 27. oktober 2010, 23:30

najboljši film:)

Četrtek, 28. oktober 2010, 13:13

Tudi knjiga Zapoj mi govori o tej temi. Slovesnka avtorica, družinski roman. Fajn branje!

Četrtek, 24. februar 2011, 11:13

Zanima me v kateri založbi se da film kupiti oz. kje je na naetu povezava za ogled ? Za film Fireproof.

Hvala in lp, Renata

Četrtek, 24. februar 2011, 20:13

Jaz sem ga povsod iskala (Fireproof) brez uspeha tako da sem si ga na koncu snela preko Torrenta...

Nidorfer Nidorfer
Nedelja, 27. marec 2011, 23:52

Z ženo sva si ogledala film (s slovenskimi podnapisi) 25. 3. (seveda doma ne v kinu!) in mi je sedaj povsem jasno glede na vsebino: zakonska zaveza je povezana z Božjo zaobljuba in Bog je del najine ljubezni, ki naju ščiti, varuje in s to Božjo pomočjo morava resno računati ..., da seveda ta film ne bo ugledal slovenskih kinematografov ali TV prenosa, ker je \"skregan\" z vrednotami javnega slovenskega medija.
Sicer bo kdo rekel, zakaj pa prenašajo filme o Jezusu, Mojzesu itd. (mislim, da sem celo na POP TV videl kaj takega). Ja, ker te filme spuščajo v eter kot zgodovinske spektakle (kot npr. Kleopatro). Ni nevarnosti, da bi se kdo s tem okužil. Nevarnost pa je, če zakonca v 21. st. živita s tem Jezusom, če računata na Božjo pomoč, to pa je nevarno, da se kdo okuži z verskimi vrednotami (mediji bi rekli, konzervatizmom!).
Zato vsa zahvala iskreni.net sodelavcem, da nas spodbuja h kvalitetnim vsebinam, ob katerih lahko negujemo svoj zakon.

Si predstavljate, da slovenski mediji zvečer pred poročili, dajo petminutno reklamo - video iz iskreni.net, ne pa nas poneumljajo s talenti in podobno televizijsko šaro.

pa lep začetek tedna vsem Mirko