5 načinov, kako možje nevede uničujejo svoje žene

Eva Strajnar
Ponedeljek, 24. april 2017, 5:22
Image
unhappy wife

Od moških se pričakuje, da so ljubeči in nežni, po drugi strani pa močni junaki, ki bodo zaščitili svoje žene. Ravnotežje je včasih težko najti. In zato pogosto skrenejo s poti in morda celo prizadenejo svoje žene – tudi nevede.

Aaron Anderson je terapevt in direktor Klinike za zakon in družino v Denverju. Piše, predava in svetuje o odnosih. Iz svojih izkušenj ve, kako je dandanes težko biti dober mož.

Takole je opisal pet načinov, kako moški nevede uničujejo svoje žene:

1. Postavljate druge stvari pred njo

Med vsemi drugimi dekleti na svetu ste izbrali prav svojo ženo. In z njo boste preživeli vse svoje življenje. Vaša žena potrebuje vedeti, da bi jo spet izbrali.

Vsakokrat, ko gledate na telefon, medtem ko se pogovarjata, in vsakokrat, ko zamujate iz službe in ji tega ne sporočite, ji s tem sporočate, da vam ni pomembna. To velikokrat vodi ženo v bojazen, da se zanjo ne zanimate več. In na koncu lahko tudi v bojazen, da je ne ljubite.

Vaša služba je pomembna, a ne pozabite za koga v resnici delate. Zapomnite si, da na telefonu ni ničesar, kar bi bilo pomembnejše od tega, kar se dogaja okoli vas.

2. Ne govorite njenega jezika

Vaša žena želi vedeti, da je ljubljena in da ste hvaležni zanjo. Morda mislite, da je dovolj to, da greste vsak dan v službo, da poskrbite zanjo in za družino.

Vendar žene potrebujejo več. Da vse to delate zanjo, ju morate pokazati z njenim jezikom. Zavestno se odločitev, si pogosto vzemite nekaj trenutkov, in ji to tudi pokažite. Pošljite ji sporočilo čez dan, prinesite ji rože. Verjetno boste prijetno presenečeni nad učinkom, ki sledi.

Vaša žena želi vedeti, da je ljubljena in da ste hvaležni zanjo. Morda mislite, da je dovolj to, da greste vsak dan v službo. Vendar žene potrebujejo več.

3. Ste pesimist

Morda so vam že v otroštvu prigovarjali, da ne smete jokati ali pa, da morate biti »pravi dec«. Da morate sprejeti dejstva, da življenje ni pesem in da se slabe stvari dogajajo.

Čeprav morda včasih to niti ni slab nasvet, vaša žena potrebuje, da ste optimist. Vajin odnos bo večkrat na preizkušnji ali pa bo šel čez težke čase, recimo ob bolezni, porazih, težkih izzivih.

Vaša žena v teh trenutkih ne potrebuje, da ji poveste, kako je življenje grozno in naj preneha jokati. Potrebuje ramo, ki ji bo opora in ki bo prenesla tudi njen jok, ter moža, ki bo z zaupanjem zrl v prihodnost in se potrudil, da se uresniči dobro.

4. Ji odtegujete telesnost

Ja, tudi moški to delajo. Telesnost je več kot le seks. Vključuje nežne dotike preko dnevna, poljub, preden odhajate v službo, držanje za roke, ko hodita po mestu …

Če ji vsega tega ne nudite, ji odtegujete tisti del telesnosti, ki ga ona nujno potrebuje. Pozornost, ki ji jo boste namenili v vaši spalnici, ne more nadomestiti pozornosti, ki ji jo boste izkazovali zunaj spalnice.

5. Finančno ne poskrbite za družino

Ne glede na to, ali vaša žena dela ali ne, morate poskrbeti za svojo družino. Družini je potrebno zagotoviti stabilnost, čeprav včasih to pomeni delati dodatne ure ali prenašati šefa, ki je nemogoč. Vaša žena se ob tem, ko ve, da boste poskrbeli za vse to, počuti varno. 

Foto: mirror.co.uk

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

95%

18.502€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.