»Za pokoro naročim, naj spečejo pecivo in molijo za določeno prostitutko«

Eva Markovič
Ponedeljek, 29. februar 2016, 15:56
Image
duhovnik prostitutke naslovna

»Kristjanov marsikdo ne prenaša dobro, ker živimo iz nauka, namesto iz ljubezni,« je ob obisku v Sloveniji povedal p. Jean-Philippe Chauveau, duhovnik, ki deluje med pariškimi prostitutkami.

Francoski pater  Jean-Philippe Chauveau v Sloveniji predstavlja svojo življenjsko zgodbo Duhovnik med prostitutkami, ki je nedavno izšla pri Založbi Emanuel.

V petek, 27. februarja, je bil gost v nabito polni dvorani Mestne knjižnice Kranj, kjer je pogovor z njim vodil Robert Friškovec.


Chauveau1

 P. Jean-Philippe med Robijem Friškovcem in Katarino Čobec iz založbe Emanuel

V soboto, 28. februarja, je sodeloval na vikendu za mlade v organizaciji Skupnosti Emanuel, ki je potekal na Mirenskem gradu. Nato je še isti dan na večeru Božjega usmiljenja, ki je združil slovenske mlade z mladimi v zamejstvu, saj je potekal v Štandrežu pri Gorici v Italiji, je spregovoril predvsem o pomenu čistosti, usmiljenja, pa tudi zakramenta spovedi.


Chauveau2

Nabito polna dvorana Mestne knjižnice Kranj

Včeraj, v nedeljo, 29. februarja, pa je z osebnim pričevanjem nagovoril številčno občinstvo v dvorani Vincencijevega študentskega doma v Ljubljani. Posnetek predavanja si lahko ogledate tukaj:

Zbranim je opisal, kako vsako noč potekajo obhodi po Bulonjskem gozdu, zbirališču pariških prostitutov in prostitutk. Prostovoljci iz združenja Magdalena v avtodom naložijo termovke s kavo in čajem ter se odpeljejo v Gozd, kjer jih že pričakujejo njihove »nočne prijateljice«, da z njimi poklepetajo in preživijo nekaj trenutkov miru in veselja. »Kadar zamujamo, se jezijo!«


chaveau tabor

P. Jean-Philippe med mladimi v Vincencijevem študentskem taboru

»Nihče ne more živeti brez prijatelja,« je poudaril pater. »Bistvo naših odnosov je ravno prijateljska ljubezen.« Zbrane je pozval, da kot kristjani živimo Jezusovo ljubezen, torej ljubezen sprejemanja, namesto da na prvo mesto postavljamo razmišljanje, kaj je prav in narobe.


Chaveau4

P. Jean-Philippe med nagovorom mladim na večeru Božjega usmiljenja v zamejskem Štandrežu.

»Kristjanov marsikdo ne prenaša dobro, ker pogosto moraliziramo in delujemo, kot bi imeli odgovore na vsa vprašanja,« je poudaril. »V resnici pa s svojimi lastnimi močmi ne moremo storiti ničesar. Jaz vsako jutro znova Mariji rečem 'da' in jo prosim za milost, ki jo bom tisti dan potreboval. Nisem namreč duhovnik zaradi sebe, ampak sem Jezusov duhovnik.«

V letu Božjega usmiljenja je pozval h konkretnim dejanjem ljubezni. »Ko pridejo župljani k spovedi, jim za pokoro pogosto naložim, naj spečejo pecivo, da ga bodo prostovoljci lahko odnesli ljudem z obrobja – prostitutkam, brezdomcem. Poleg tega jim v molitev izročim točno določeno prostitutko, za katero naj molijo.«

Malenkost, ki iz nas naredi resnične Jezusove učence.

Foto: FB Založba Emanuel

 

Zdaj je čas! Podprite nas.
Če nas v letošnji pomladni donacijski akciji še niste podprli, je zdaj čas, da to storite!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.