Za malo Nežo molil tudi papež Frančišek

Štefan Kržišnik
Nedelja, 4. december 2016, 11:40
Image
Neza2

Zgodba male Neže Arnolj in njenega boja za življenje je v preteklih dneh pritegnila mnoge ljudi, ki zdaj težko čakajo novih informacij in upajo na izboljšanje Nežinega stanja.

Potem ko se zdravniki v Ljubljani niso odzvali na prošnje, naj po težki možganski poškodbi, ki je nastopila kot posledica zapleta pri zdravljenju obolenja srca, dveletno Nežo zdravijo, sta starša Zala in Matej Arnolj hčerko prepeljala na zdravljenje v Padovo. 

Pri iskanju možnosti v tujini se je po naših informacijah angažiralo večje število ljudi, mnogi so donirali za kritje stroškov zdravljenja v tujini, veliko pa jih je Neži namenjalo tudi dobre misli in molitve.

Očitno je informacija o prizadevanjih za rešitev male Neže prišla celo do papeža Frančiška.

Blagoslov za Nežo, starše in vse, ki se trudijo zanjo

Na molitvi za Nežo, ki je bila prejšnjo soboto, 26. novembra 2016, v župnijski cerkvi v Poljanah nad Škofjo Loko, rojstnem kraju Nežinega očeta Mateja, je bilo vsem navzočim sporočeno, da je za malo Nežo molil tudi papež Frančišek.

Ali to res drži, smo želeli preveriti tudi pri Nežinih starših in mama Zala se nam je včeraj odzvala s pojasnilom.

Dejala je, da je bila sama zelo presenečena, ko jo je pred tednom dni v bolnišnici obiskala neka gospa (Italijanka) in ji povedala, da je za Nežo molil tudi papež Frančišek. Neži, njenim staršem in vsem, ki molijo in se trudijo zanjo, je podelil tudi svoj blagoslov.

8113popefrancispraying-400x432

Gospa je članica ene od italijanskih organizacij civilne družbe, ki se je na prošnjo prijateljev družine Arnolj angažirala pri iskanju najboljše možnosti za zdravljenje Neže v Italiji.

Mama Zala je še dejala, da sta z možem hvaležna za to molitev in pozornost. Ta papeževa gesta ju je z možem okrepila in jima dala upanje, da bo to, kar se dogaja Neži, obrodilo sad, pa ne samo za Nežo in njihovo družino, ampak tudi za druge družine, ki se srečujejo s podobnimi preizkušnjami.

Foto: osebni arhiv družine Arnolj, Instagram papež Frančišek

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.