V prostorih Zavoda iskreni.net znova doživeli izraz nestrpnosti

Uredništvo iskreni.net
Sreda, 23. november 2016, 13:57
Image
packarija iskreni naslovna

Ko smo sodelavci Zavoda iskreni.net v ponedeljek, 21. novembra 2016, zjutraj prispeli pred naše prostore na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani, nas je na vratih (znova) čakalo neprijetno presenečenje.

Na vrata je nekdo rdečim sprejem nakracal spororočilo, ki si ga lahko ogledate na fotografiji.

Prvič smo bili v prostorih Zavoda iskreni.net deležni dejanja nestrpnosti decembra 2014, kmalu po tem, ko smo se preselili v Ljubljano. Nekega adventnega večera, ko sta dva naša sodelavca še bila v pisarni, je skozi vrata pogledal mlajši moški in dejal: "No, pa sem prišel malo pogledat nove fašiste." Nato je zaprl vrata in odšel.

grafit-nazorjeva-240x300

Ponedeljkovo zamazanje naših vrat z nestrpnim sporočilom pa je bilo letošnjo jesen že drugo. Prvo zamazanje vrat se je pojavilo v tednu otroka, ko je Zavod Živim pred pročeljem bližnje frančiškanske cerkve predvajal film Čudež življenja, vzporedno z napisi na frančiškanski cerkvi (več o tem v članku na Domovini).

Poleg tovrstnih pritiskov, ki smo jih deležni v naši pisarni, je bil doslej najbolj odmeven sistematični pritisk s strani nekaterih organizacij, ki zase trdijo, da se zavzemajo za človekove pravice, pa so izvajale pritisk in blatile dobro ime naše družinske organizacije pri sponzorjiih Festivala družin (to se je dogajalo med letoma 2012 in 2015 - več o tem v tem članku na iskreni.net).

Čeprav skušamo ob teh dejanjih ohraniti mir srca, pa to ni tako zelo enostavno.

Zavedamo se, da ne gre za navaden vandalizem, ampak tudi za ideološko nestrpnost, ki bi lahko v spremenjenih razmerah prerasla v izraženo sovraštvo s težjimi posledicami.

In čeprav ne želimo omenjenih dejanj predimenzionirati in se zavedamo, da so so v Sloveniji danes žal tudi hujši primeri, pa se nam - tudi zaradi naraščajočega trenda - zdi pomembno, da ste o tem naši bralci, podporniki in uporabniki naših storitev obveščeni.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.